4.3.22

Hayvanlar, İnsan ve Dünya: 8. “Luis d'Oliveira Guimarães” Mizah Bienali, Penela 2022

8. “Luis d'Oliveira Guimarães” Mizah Bienali, Penela 2022, Portekiz
Düzenleyenler: Penela Kent Meclisi / Espinhal Yerel Yönetimi / Oliveira Guimarães Müze Evi 
Prodüksiyon ve sanatsal yönetim: Osvaldo Macedo de Sousa ( humorgrafe.oms@gmail.com )
KOŞULLAR:
1) Konu (Theme):  Hayvanlar, İnsan ve Dünya (Animals, Man and the Planet) 
a) Karikatür konusu: Hayvanların hiciv/yergi amaçlı kullanımı; Aristoteles'in deyimiyle bizi yöneten "politik hayvan", yani insan; Hayatımızdaki evcil hayvanlar; Hayvanlar ve dünyamızdaki yaşam - Gezegenimiz dünyadaki bu hayvanlar evreninde neler olup bittiğinden, tanıdıkları "politik hayvan"lardan, sevinçlerini ve üzüntülerini paylaştıkları evcil hayvanlardan, gezegenimiz Dünya'nın, ya da başka bir deyişle Toprak Ana (Gaia)'nın ve hayvanlar aleminin (animalitas) geleceğine ilişkin duymamız gereken endişelerden söz eden bütün o zoomorfizmler (hayvan biçiminde gösterilen tanrılar ve insanlar), antropomorfizmler (insan biçiminde gösterilen tanrılar), ironiler, fabllar, inanç/öğreti savunuları, grafik/görsel meseller/özdeyişler, hicivler/yergiler ve karikatürler. 
b) Portre Karikatür konusu: Portre / Hiciv / Karikatür alt dalı kapsamında abartılı ve komik hayvan karikatürleri ile gezegenimizdeki hayvan yaşamının incelenmesi ve savunulmasıyla bağlantılı kişilerin zoomorfik portreleri yarışmaya kabul edilecektir. 
2) Yarışma tüm çizerlere açıktır.
3) Son katılma: 15 Mayıs 2022 . 
Eser(ler) şu e-mail adreslerinden birine yollanmalı; ulaştığına dair teyit mesajı gelmezse tekrar gönderilmeli, olmazsa bir ötekine yönlendirilmelidir: humorgrafe.oms@gmail.com , humorgrafe@hotmail.com , humorgrafe_oms@yahoo.com .
4) Her sanatçı en fazla 4 adet monokrom / tek renkli / siyah-beyaz veya gri tonlamalı (2, 3, 4 renkli eserler kabul edilmeyecektir) ve A4 boyutunda eserle (karikatür, desen, portre karikatür, bant karikatür) katılabilir. Teknik serbest olup, eserler elektronik formatta 300 dpi çözünürlükte taranmış veya doğrudan bilgisayarda üretilmiş olarak yollanacaktır.
Her gönderimde sanatçı adı, adresi, doğum tarihi, elmek (name, address, date of birth, e-mail) belirtilmelidir (Şartnamenin 3. sayfasındaki form kullanılabilir. Ayrıca bkz: humorgrafe).
5) Ödüller:
1. Ödül: 2.000,- € 
2. Ödül: 1.500,- € 
3. Ödül: 1.000,- € 
Portre Karikatür Ödülü: 1.200,- €. 
Jüri, ayrıca, onur mansiyonu (andaç) olarak özel ödüller verecektir.
6) Seçilen ve ödül kazanan sanatçılara e-mail yoluyla bilgi verilecektir. Kazananlar, eserinin orijinalini, ya da dijital ürünse 1/1 numaralı ve ıslak imzalı baskısını yarışma adresine yollamak zorundadır: ödül karşılığı ancak bu şekilde ödenebilecektir.
7) Yarışma albümü çıkarılacak ve basılan eserlerin sahiplerine yollanacaktır.
8) Katılan eserler etkinlik tanıtımı için basılıp yayınlanabilir, bunun dışında kullanım gerekirse telif konusunda mutlaka sanatçıyla temas kurulacaktır.
9) Ek bilgi için yarışma sanatsal yönetmeni: Osvaldo Macedo de Sousa: humorgrafe.oms@gmail.com veya başvuru adresi: VIII Biennial of Humor Luis d'Oliveira Guimarães, Culture Sector, Penela City Hall, 3230-253 Penela - Portugal.
12) 8. “Luis d'Oliveira Guimarães” Mizah Bienali - Penela 2022 sergisi, 3 Eylül'de Espinhal Kültür Merkezi'nde açılacak ve başka mekanlarda da tekrarlanabilecektir. 

Hiç yorum yok: