12.7.21

Uluslararası yarışmalardan çizerlerimize yeni ödüller

* Ukrayna, Dolyna'da bu yıl 4.sü yapılan "Arı ve Arıcılık Ürünleri" konulu uluslararası karikatür yarışması sonuçlandı. Etkinlikte Türkiye'den Hilal Özcan'ın çalışması finalist olan eserlere verilen Diploma ödülünü kazandı (Yukarıda)
* Uluslararası Çalışma Örgütü ILO'nun bu yıl Barış için Karikatür (Cartooning for Peace) sitesi ve sivil toplum örgütü Sınır Tanımayan İnsan Kaynakları (RHSF) ile birlikte düzenlediği "Zorla Çalıştırma" konulu uluslararası karikatür yarışmasında 12 eser Halk Ödülü için finalist seçildi. Oylaması bugün sonlanacak finalist eser sahipleri arasında Türkiye'den Osman Suroğlu ve Kaan Saatçi yer alıyor.
* Belçika'da Serbest konulu yapılan 60. Uluslararası Knokke-Heist Altın Şapka Karikatür Festivali 2021'de Türkiye'den Engin Selçuk'un çalışmasına Üçüncülük Ödülü (Bronz Şapka) verildi.
* Romanya, Bistrita'da bu yıl yapılan 37. Uluslararası "Altın Elma" Hiciv ve Mizah Festivali ödülleri açıklandı. "Futbol" konulu dalda Türkiye'den Halit Kurtulmuş ve Oğuz Gürel, "Maradona" konulu dalda ise Erdoğan Başol, Mansiyon ödülü kazandılar
* "Pandemi, Covid-19" konulu Muğla Büyükşehir Belediyesi 2. Uluslararası Karikatür Yarışması 2021 sonuçlandı. Yarışmadaki Turan Özdemir Özel Ödülü'nü Türkiye'den Mehmet Zeber kazanırken Mansiyon  ödüllerinden biri Yavuz Özhan Önür'ün (Aşağıda),18 Yaş Altı Ödülleri de Sinop'tan Kaan Zeki Tabaklı ve Çorum'dan Selin Bozkurt'un oldu.  

Hiç yorum yok: