31.7.21

Uluslararası karikatür dünyasında çizerlerimizin yeni başarıları

* Uluslararası Çalışma Örgütü ILO ve bir sivil toplum kuruluşu olan Sınır Tanımayan İnsan Kaynakları RHSF tarafından düzenlenen internet katılımlı Zorla Çalıştırma konulu Uluslararası Karikatür Yarışması 2021'de sonuçlar açıklandı. Yarışmada Türkiye'den Osman Suroğlu Onur Mansiyonu (Yukarıda) ve Kaan Saatçi Halk Ödülü (Altta) kazandılar.
 
* Endonezya'daki "Çiftçi" konulu Petroka Uluslararası Karikatür Yarışması 2021'de kazananlar belli oldu. 39 ülkeden 314 katılımcının 586 eser gönderdiği internet katılımlı etkinlikte Türkiye'den Musa Gümüş'ün çalışması Favori Karikatür ödülüyle (2,000,000 IDR) değerlendirildi
* Karadağ'da yapılan 6. Kolasin Uluslararası Karikatür Yarışması 2021 sonuçlandı. Cesaret ve Serbest konulu etkinlikte Türkiye'den Oğuz Gürel 'in çalışması Üçüncülük Ödülü (200 € + Diploma) kazandı (Altta)
* İtalya'da konusu Yolculukta Olur Böyle Şeyler şeklinde duyurulan 45. İtalyan Yalan Şampiyonası Karikatür Yarışması 2021 sonuçlandı: Türkiye'den Tuna Ceylan Mansiyon aldı (Altta)
* İspanya'da "Bilim" konulu düzenlenen 28. Alcala Üniversitesi Uluslararası Grafik Mizah Sergisi 2021'e eseri seçilen sanatçılar açıklandı. Geleneksel posta ve internet katılımlı etkinlik için seçilen isimler arasında Kuzey Kıbrıs'tan Hüseyin Çakmak, Türkiye'den Musa Gümüş, Muammer Kotbaş, Muammer Olcay, Kaan Özçal, Hilal Özcan, Tayyar Özkan, Engin Selçuk ve Mehmet Zeber yer alıyor.
* Kuzey Makedonya'daki geleneksel Üsküp Uluslararası Karikatür Yarışması'nın bu yılki 53. edisyonunda finalist eserler belirlendi. Sadece orijinal, daha önce ödül kazanmamış ve hiç yayınlanmamış eserlerin kabul edildiği etkinlikte, karikatür dünyasından gelebilecek benzer, kopya, vb. iddialar için 4 Ağustos'a kadar online sergilenip sonuca göre kesinleşecek olan ödüle aday 32 karikatürün çizerleri arasında Türkiye'den iki isim var: Musa Gümüş ve Oğuz Gürel.

Hiç yorum yok: