28.4.21

Kıskançlık / Haset konulu 31. Uluslararası Mizah Bienali, Tolentino 2021, İtalya

Kıskançlık / Haset konulu 31. Uluslararası Mizah Bienali, Tolentino 2021, İtalya
25-26-27 Kasım 2021
Yaş sınırlaması olmaksızın tüm sanatçılara açık olan etkinlik Tolentino Belediyesi tarafından iki bölümde düzenleniyor:
● “Uluslararası Tolentino Kent Ödülü” - Konu: Kıskançlık / Haset (Envy)
Başkalarının başarısını çekememektir Kıskançlık / Haset. 
Çevremizdeki insanların başarılarından kalbimizin üzüntüye gark olmasıdır.
Başkalarının kötülüğünü istemektir Kıskançlık / Haset. 
Çağdaş toplumda giderek yaygınlaşan, kişinin diğer bir kişiye karşı beslediği hoşnutsuzluk ya da genel olarak geliştirdiği sosyal hoşnutsuzluk duygusudur. 
Kıskançlık / Haset anlamındaki Envy, Latince in (olumsuz) ve videre (bakmak) kökünden geliyor ve "ters bakmak", "garezle bakmak", daha doğrusu "öfke ile / hiddetle / kaş çatarak bakmak" diye tercüme ediliyor. İnsan ruhunun tüm zamanlarda, tüm sosyal gruplarda geçerli, hiç kaybolmayan bir özelliğine işaret ediyor.
Konumuz, toplumsal ilişkilerin kötücül yönü hakkında eleştirel düşünmeyi teşvik amaçlıdır.
● “Luigi Mari Ödülü” ise tanınmış kişilerin portre karikatürlerine yönelik.
Sergi: 25 Kasım 2021 - 30 Ocak 2022.
Sergilenen eserlerin çizerlerine etkinlik albümü gönderilecektir.
Sayı: Her bölümde en çok 3 orijinal yayınlanmamış eser. Kağıt üzerine çalışılmış tüm işler - ıslak imzalanma ve numaralanma koşuluyla (dijital müdahale edilmiş / edilmemiş) fotoğraf ve dijital tekniklerle üretilmiş ürünler, enstalasyon, video ve heykel kabul edilir. Gönderilen eserlerin her türlü yayın ve kullanım hakkı, yarışmayı düzenleyen kuruma ait sayılacaktır.
Teknik / Boyut / Malzeme: Serbest.
Yarışmaya katılacak eserler için yarışmanın katılım formu (https://biumor.com/wp-content/uploads/2021/03/Regulation-2021-2.pdf) sayfasından indirilebilir: en iyisi 5. ve 6. sayfayı önlü arkalı tek yaprağa yazdırmak, çünkü arka sayfada imza kısmı olacak) tamamen doldurulup imzalanmış olarak eklenmesi zorunludur. Ayrıca her eserin arka yüzüne sanatçı ismi ve esere ilişkin bilgileri içeren (katılım formunun alt kısmında, 7. ve 8. sayfalarda yer alan ve ayrı sayfalar olarak yazdırılması uygun) özel etiket yapıştırılmalıdır.
Ödüller:
Kent Ödülü 3.000, İkincilik 1.000, Üçüncülük 500 Avro.
Luigi Mari Ödülü: 1.000, İkincilik 500 Avro.
Ayrıca çeşitli özel ödüller verilmesi muhtemeldir.
Katılan eserler (Derece kazananlar ve bağışlananlar - etikette YES diye başlayan ilk seçenek işaretlenenler - hariç) etkinliğin bittiği tarihten bir ay sonra – eğer başvuru formunda açıkça talep edilmişse (etikette üçüncü/son seçenek işaretlenmişse) – masrafı organizatör tarafından ödenerek geri gönderilir. Ortadaki ikinci seçenek "eserlerimi yarışma adresinden kendim bizzat alacağım" anlamındadır.
Yarışmaya son katılım: 11 Ekim 2021 
Tel: 0733.901365 / 0733.969797 
Internet: https://biumor.com/ 
Elmek: info@biennaleumorismo.it
Kaynak: biumor
Yarışma adresi:
Segreteria della “31a Biennale Internazionale dell’Umorismo nell’Arte” - Palazzo Europa - Via Tambroni n.4 - 62029 TOLENTINO / ITALY

Hiç yorum yok: