28.3.21

11. Uluslararası Karikatür Ustaları Bienali: (Filibe) Plovdiv 2021, Bulgaristan

11. Uluslararası Karikatür Ustaları Bienali: (Filibe) Plovdiv 2021, Bulgaristan 
Filibe Belediyesi, Filibe Yöresi Etnografya Müzesi, Filibe Tarım ve Kırsal Kalkınma Üniversitesi ile Filibe Karikatürcüler Derneği işbirliğinde düzenleniyor.
Tüm çizerlere açık bir yarışma.
Konu (Subject): Müze (The Museum)
*
Antik Çağ'da Musaeum, sanatın koruyucusu olan ilham perisi Müzlerin/Musaların Tapınağı idi. Oluşumunun ta başından itibaren müze, toplumun kültürel ve sosyal yaşamının merkezi, farklı bilimsel araştırma ve buluşların tanıtıldığı bir yer oldu. İki bin yılı aşkın bir süredir müzeler bilgi ve gelenekleri, somut ve somut olmayan hazineleri koruyorlar, toplumu eğitiyorlar ve kültür turizminin temel destinasyonları arasında yer alıyorlar... 
Müzelerin amacı, kültürel ve tarihi mirası korumak ve başarıyla geleceğe aktarmaktır. Müzeler her zevke uygun bir şeyler sağlar - bazı insanlar için orası bir bilgi kaynağıdır, başkaları için derinlemesine düşünme ve hoş vakit geçirme yeri ya da zamanda geriye doğru bir yolculuk mekanıdır. Yıllar geçtikçe, müzeler cinsiyeti, ırkı ve dini ne olursa olsun herkesin anlayabileceği evrensel bir dil ve karakter geliştirmiş kuruluşlar haline geldiler. Müze, farklı çağlardan insanların arasındaki engelleri kaldıran, mesafeleri kısaltan, basmakalıp fikirlerin uzağında, özel bir iletişim ortamıdır. 
Karikatüristler müzeyi nasıl “görüyor”? Bu ortak miras hazinesi karakalem, tükenmez veya mürekkeple "tasvir" veya "karakterize" edilebilir mi? Cevaplarınızı dört gözle bekliyoruz. 
*
Boyut: A4 (210x297 mm).
Sayı: En az 1 eser. E-mail yoluyla gönderilen karikatürler yarışmaya katılmaz, ancak sergiye alınabilirler.
Teknik: Serbest (Siyah-beyaz veya renkli).
Foto ya da portre ile kısa biyografi eklenmesi isteniyor.
Ödüller: Uluslararası jürinin seçeceği 5 sanatçı Karikatür Ustası unvanı ile ödüllendirilecek.
Kazanan eserler geri verilmez, müze koleksiyonunda saklanır. Ötekiler, sanatçı yazılı olarak talep etmişse geri yollanır, yoksa müzede saklanır. Seçilenlere albüm yollanacaktır. 
Sergi açılışı: 1 Ekim 2021 saat 18.00 Filibe Yöresi Etnografya Müzesi.
Son katılma: 31 Temmuz 2021
Gönderim adresi: 
Regional Ethnographic Museum – Plovdiv
2 Dr. Stoyan Chomakov str.
4000 Plovdiv BULGARIA
Tel: ++ 359 32 626339.
E-mail: ethnograph@abv.bg.
Kaynak: caricaturque

Hiç yorum yok: