16.3.21

26. Uluslararası Zagreb Karikatür Sergisi 2021, Hırvatistan

26. Uluslararası Zagreb Karikatür Sergisi 2021, Hırvatistan
Milliyet, cinsiyet veya meslek sınırlaması olmaksızın, 18 yaşın üzerindeki tüm karikatürcülere açık olan bu yarışma, Hırvat Karikatürcüler Derneği tarafından düzenleniyor. 
Konu: Bant karikatür, Çizgi roman: çizgi roman kahramanları ve yaratıcılarını karikatürle anlatmak (COMIC STRIP, COMIC BOOK: comic book heroes and their authors in caricature).
Birçok karikatürcü çizgi romancılığı denediği gibi bunun tersi de vakidir; dolayısıyla hepinizi dokuzuncu sanatı farklı biçimde deneyimlemeye, o çok zahmetli fakat çok da keyifli yaratma sürecini, o ünlü çizgi roman kahramanlarını (Süpermen, Örümcek Adam, Corto Maltese, Alan Ford, Martin Mystere, Betmen, Asteriks, Snoopy, Red Kit, Zagor, Prens Valiant, vd) karikatür ve mizah aracılığıyla yansıtmaya davet ediyoruz.*
* ÇİZGİ ROMAN ÇİZMEYİN: Yapmanız gereken. çizgi roman kahraman(lar)ını içeren Serbest Konulu Karikatür çizmek! Çevre, yolculuk, taşımacılık, yoksulluk, vb. konularda meşhur çizgi roman karakterlerini de içeren karikatürler.
Boyut: A4 (21 x 29,7 cm) veya A3 (42 x 29,7 cm)
Teknik: Siyah beyaz veya renkli.
Sayı: En fazla 3 eser. Karikatürler daha önce yarışmalarda ödül almamış, orijinal veya dijital ürün olmalı, her eserin arka yüzünde sanatçı adı, soyadı, adresi bulunmalı ve paspartusuz, çerçevesiz olarak yollanmalıdır. Dijital ürünlerin ön yüzü sanatçı tarafından kurşunkalemle numaralanmalı ve kurşunkalemle imzalanmalıdır. Kopiler kabul edilmez.
Ödüller: 
1000, 500, 300 Avro. 
Ayrıca 5 Özel Mansiyon verilecektir. 
Sergiye seçilenlere albüm gönderilmektedir.
Düzenleyen dernek, katılan eserleri telif ödemeksizin tanıtım amaçlı yayınlarda kullanabilir. Kazanan eserler geri verilmez. Öbür orijinal eserler, ayrıca talep edilirse, geri gönderilir.
Sergi yeri: Gallery Klovićevi dvori, Zagreb.
Son katılma: 20 Mayıs 2021
Yarışmaya katılım adresi:
HRVATSKO DRUŠTVO KARIKATURISTA
SAVSKA CESTA 100
10000 ZAGREB, CROATIA.
Veya e-mail yoluyla gönderiniz:  hrvdrukar@gmail.com 
Orijinal veya dijital ürünler e-mail yoluyla gönderilebilir: 
Format: JPEG, Boyut: A4, Çözünürlük: 200 dpi-300 dpi. 
Her eser max. 3MB. 
Dosya adı: ad.soyad.ülke.sayı (birden fazla eser gönderiyorsanız).
Yarışma konusu güncelleme: 13.04.2021 11:50.

Hiç yorum yok: