3.4.20

Sosyal iletişim ağları: 1. Uluslararası Bilişim Teknolojileri Karikatür Yarışması 2020

Sosyal iletişim ağları:
1. Uluslararası Bilişim Teknolojileri Karikatür Yarışması 2020, Ukrayna
Bağımsız TV kanalı I-UA.TV ile ADAMANT şirketler grubu işbirliğinde düzenleniyor.
• Yarışma, yaş, cinsiyet, meslek ve tabiyete bakılmaksızın tüm dünya çizerlerine açıktır. Katılımcılar yarışma kurallarını ve jürinin kararını peşinen kabul ederler.
• Konu: Sosyal iletişim ağları (Social networks)
Sosyal iletişim ağlarının hayatımız üzerindeki etkisi gittikçe artıyor. Hareket halindeyken bile gözlerini elektronik cihaz ekranından ayırmayan insanlara daha çok rastlıyoruz artık. Eğleniyorlar, öğreniyorlar, sanal dünyada geziniyorlar, dünyanın bambaşka köşelerindeki insanlarla görüşüyor, onlarla sırlarını paylaşıyorlar. Sosyal iletişim ağları ne sınır tanıyor, ne de başka bir engel. Yeryüzünde bilgi hiç görülmedik bir hızla yayılıyor ve insan soyunun özgürleşme ve ilerlemesine ivme kazandırıyor. Bu iyi bir şey mi acaba, yoksa kötü mü? Sosyal iletişim ağları, dünyayı çoktan değiştirmeye başladılar aslında. WikiLeaks'in gizli bilgileri sosyal ağlarda ifşa etmesi, renkli devrimlerin başlatılması ve yönetilmesi, seçmenlere ait kişisel bilgilerin Amerikan başkanlık seçimlerine müdahale için kullanılması, Büyük Britanya'nın Avrupa Birliği'nden kopartılması, bunların hepsi büyük ölçüde sosyal iletişim ağları sayesinde gerçekleşti. Sosyal ağların dünya tarihinin akışı üzerindeki rolü giderek büyümekte ve bunların ilerde insanlığı nasıl etkileyeceklerini de bilen pek yok. Bütün bunlar, uluslararası karikatür yarışmamızın konularıdır. Kendilerine özgü nükteli yaklaşımlarıyla karikatürcüler, sosyal ağların güçlü ve zayıf yönlerini, onların insanlık üzerindeki olumlu ya da olumsuz rollerini göstermekle kalmayacaklar, aynı zamanda sosyal ağların gelecekteki durumunu da öngörmeye çalışacaklardır. Kalemlerinizi sivriltin ve cihazlarınızı açın! Ama en önemlisi - düşünün! Bilgisayar virüsleri sosyal ağlar üzerinden kolayca bulaşıp yayılıyorlar, tamam da, insan sağlığına bir zarar verdikleri yok hiç olmazsa.   
• Sayı: En fazla 3 eser. Karikatürler daha önce ödül kazanmış olmamalıdır.
• Teknik: Serbest. Siyah-beyaz veya Renkli. Orijinal karikatürler ve dijital tekniklerle üretilmiş eserler e-posta yoluyla kabul edilecektir. Karikatürlerde yazılı metin kullanılmamalıdır.
• Boyut: A4 (29.7 X 21 cm), format JPG.
• Ödüller:
1.lik: 500 $
2.lik: 300 $
3.lük: 200 $
Ayrıca ADAMANT Özel Ödülü ve sponsor ödülleri verilecektir.
Uluslararası Jüri tanınmış dünya çizerlerinden oluşur.
• Katılan eserler, düzenleyenler tarafından etkinlik tanıtımı amacıyla kullanılabilir. Bunun dışında eserlerin telif hakkı çizerlerine aittir. Jüri kararı kesindir.
• Sergi: Kiev müzelerinden birisinde sergi açılacak ve online albüm yayınlanacaktır. Yarışmayı düzenleyenler, kamu, özel ve belediye kuruluşlarını sergi açılışına özel ödüllerle sponsor olarak katılmaya davet edecektir
• Katılım:
• Eserler dijital olarak, JPEG formatta (en az 500 KB, en fazla 3 MB büyüklükte) şu adrese gönderilmelidir: contest@adamant.ua
• Son katılma: 01 Eylül 2020
• Ek bilgi için yukarıdaki yarışma e-mail adresine başvurulabilir.
Kaynak: caricaturque.

Hiç yorum yok: