25.1.20

Norveç'ten çizerlerimize uluslararası karikatür ödülleri

Geçen yıl Norveç'te düzenlenen Eşit Haklar ve Cinsiyet Eşitliği konulu uluslararası yarışmanın sonuçları dün gece açıklandı. Toons Mag karikatür sitesi yayıncısı Bangladeş kökenli Norveçli çizer Arifur Rahman küratörlüğünde Norveçli Karikatürist Galerisi ve Fritt Ord Vakfı desteğiyle düzenlenen internet katılımlı yarışmada 12 isimden oluşan jürinin değerlendirmesi sonucunda Türkiye'den Hilal Özcan Birincilik Ödülü'nü (5.000 Norveç Kronu) kazandı (Yukarıda).
Yarışmada Türkiye'den Hamza Akın Onursal Mansiyon Ödülü (Sertifika) ve yine çizerlerimiz Halit Kurtulmuş, Muammer Olcay ve Serpil Kar Özel Mansiyon Ödülü (Sertifika) kazanan sanatçılar arasında yer aldılar. Tüm kazanan eserleri görmek için şu bağlantı sayfasındaki isimlerin üzerine tıklayınız: https://www.toonsmag.com/results-of-equal-rights-and-gender-equality/
Drøbak şehrindeki Norveçli Karikatürist Galerisi'nde bugün yerel saatle 12:00'de açılan sergide ödüllü eserlerin yanısıra Türkiye'den seçilen şu karikatürcülerin çalışmaları bulunuyor: Fadime Taşkın, Musa Gümüş, Musa Kılıçaslan, Oğuz Gürel ve Sait Munzur. Sergilenen tüm eser sahipleri için tıklayınız.
Etkinliğe 71 ülkeden 2000'i aşkın karikatürle katılan 475 çizer listesi için tıklayınız.
Yarışmanın e-albümünü şu bağlantıdan izleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok: