30.10.19

Karikatür Atölyesi'nde Ali Fuat Süer sergisi 2 Kasım'da açılıyor

KARİKATÜR ATÖLYESİ ALİ FUAT SÜER’İ KONUK EDİYOR
Karikatür Atölyesi sezonun üçüncü sergisinde 73 kuşağı temsilcilerinden Ali Fuat Süer’i ağırlayacak. 1951 doğumlu olan Süer, 1977 yılında Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü'nü bitirdi. Özellikle linol baskı ve gravürlerden oluşturduğu çalışmalar ve karikatürleriyle dikkat çekmektedir. Film Radyo Televizyon ile Eğitim Merkezi’nde radyo programları yapmıştır. Karikatürcüler Derneği üyesidir. Ayrıca Anadolu Görsel Sanatlar Derneği AGSAD’ın kurucu üyesidir. İş Bankası’nın Karikatür Antolojisi’nde yer almıştır (1977).
KARİKATÜRÜN DİLİ HİÇBİR SANATSAL ANLATIMA BENZEMEZ
Farklı üretimleri bulunan sanatçının sergide linol baskı çalışmaları da yer alacak. Günlük tutar gibi üretimlerine devam eden sanatçı karikatürü tanımlarken “Karikatürün dili hiçbir sanatsal anlatıma benzemez. Nettir, vurucudur. Konunun dalları olmaz. Bir yanlışlığı, tersliği saptar, ifade eder. Bir dünya görüşü üzerine kurulması ve mizahın bu açıdan dile getirilmesi evrensel boyuta ulaşmasını kolaylaştırır.” şeklinde dile getirmiştir.
2 Kasım 2019 Cumartesi günü saat: 18:30’da Ali Fuat Süer’in katılımıyla Karikatür Atölyesi’nde açılışını yapacak olan sergiye tüm sanatseverler davetlidir.
Adres: Üsküp Caddesi (Çevre Sokak) 19/A Çankaya/Ankara
Telefon: 0 535 625 10 22
Web: www.karikaturatolyesi.com
e-posta: karikaturatolye@gmail.com .

Hiç yorum yok: