7.5.19

Karikatür Atölyesi'nde Canol Kocagöz sergisi 10 Mayıs'ta açılıyor

KARİKATÜRİST CANOL KOCAGÖZ SERGİSİ KARİKATÜR ATÖLYESİ’NDE
1970 yılından günümüze çizgileriyle karikatür dünyamızda yer alan karikatürist Canol Kocagöz’ün sergisi 10 Mayıs Cuma günü Karikatür Atölyesi’nde açılıyor. Gazeteler, dergiler ve sanat dergilerinde sayısız üretimi bulunan Kocagöz’ün karikatürün yanı sıra animasyon, afiş, dergi ve kitap kapağı çalışmaları da bulunmakta.
SENDİKAL ALAN İLE KARİKATÜRÜN KÖPRÜSÜ
1999 yılında kurulan ve editörlüğünü yaptığı her sayısı ayrı bir sendika veya demokratik kitle örgütünden çıkan Homur mizah dergisi ile yıllardır sendikalarla karikatür arasında köprü görevi görmesini sağladı.
Karikatürcüler Derneği Başkanlığı başta olmak üzere bir çok demokratik kitle örgütü ile vakıflarda görevlerde bulunan Kocagöz; Türkiye’de kültür ve sanat hayatının özerkleşmesi çalışmalarında bulunarak plastik sanatlar, müzik, sahne sanatları, yazın ve tasarım alanlarının seçkin ve önemli 76 sanat kuruluşunun birliğinden oluşan Özerk Sanat Konseyi’nde karikatürcüleri temsil etti. Uzun yıllar ÖSK Genel Sekreterliğini yürüten Kocagöz, 2008 yılında ÖSK’nın dönem sözcülüğünü de üstlendi.
Dört karikatür albümü ile onyedi çocuk kitabı bulunan sanatçı halen 1999 yılında bir grup arkadaşı ile beraber kurdukları HOMUR Mizah ve Karikatür Grubu’nun çıkardığı HOMUR mizah dergisi ile çocuklara yönelik Kırmızı Metal Karınca dergisinin editörlüğüne devam etmektedir.
10 Mayıs 2019 Cuma günü saat 18:30’da Canol Kocagöz’ün de katılacağı açılışa tüm sanatseverler davetlidir.
Adres: Konur 1 Sk. Pınar Apt. 19/6 Kızılay/ANKARA
Telefon: 0 535 625 10 22
Web: www.karikaturatolyesi.com
e-posta: karikaturatolye@gmail.com.

Hiç yorum yok: