9.2.19

Muğla Büyükşehir Belediyesi 5. Ulusal Karikatür Yarışması 2019, Türkiye

Muğla Büyükşehir Belediyesi 5. Ulusal Karikatür Yarışması 2019
KONU: Toprak
Ünlü halk ozanımız Aşık Veysel, “Benim sadık dostum kara topraktır” der. Güzel bir saptama yapmıştır. Aslında tüm insanlığın sadık dostu değil midir toprak? Onun uğruna savaşılır, toplumların onuru, gururudur, bir karışı bile verilmez. Yaşantımızı ona borçluyuzdur. Topraktan elde edilen gıdalarla besleniriz. Bir parçası için canlara kıyılır, kan davasına dönüşür iş, yine de toprağından vazgeçmez insan. Yurt olur, içinde barınılır. Devletler şekillenir topraklarda. Şekil verilir sanat olur. İnsanoğlunun ilk eserleri, araç gereçleri topraktan yapılmıştı. Toprak en güvenilendir, malını mülkünü toprağa gömer. Bazı yerlerin taşı toprağı altındır, büyük göçlere neden olur. İnsanlar öyle güvenmiştir ki toprağa, toprağın içinde altın olacağı masalına inanır. Emeğinin hiç pahasına yok olacağı, sömürüleceği aklına gelmez.
Her ne kadar acımasızca yok etsek de, her tarafı betona çevirsek de, toprak bizim canımızdır. Son durağımızdır da aynı zamanda. Ona karşı yaptığımız acımasızlığa karşın yine de can dostumuzdur, sadık yârimizdir.
KATILIM KOŞULLARI:
1-) Yarışma tüm karikatürcülere açıktır.
2-) Çizim tekniği serbesttir. Karikatürler bilgisayar çıktısı olarak gönderilecekse orijinal imzalı (ıslak imza) olması gerekmektedir.
3-) Gönderilecek karikatürlerin boyutu en fazla 30x40 cm. olmalıdır.
4-) Yarışmacılar en fazla 3(üç) adet karikatür gönderebilirler.
5-) Gönderilecek karikatürler daha önce yayınlanmış olabilir ama hiçbir ulusal ve uluslararası yarışmada ödül almamış olmalıdır. Seçici kurulun aynı ya da benzer saydığı veya başka bir karikatürcüye ait olduğunu bildiği karikatürler değerlendirilmeyecektir. Her türlü olası tartışmalar, çalıntı ve benzer iddiaların sorumlusu katılımcı olacaktır.
6-) Her eserin arka yüzüne katılımcıların bilgileri mutlaka yazılmalıdır. (Ad, Soyad, Adres, Telefon, e-posta). Bu bilgileri içermeyen eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.
7-) 10-18 yaş arası genç katılımcıların başvurularına, nüfus cüzdanı fotokopisi eklemeleri gerekmektedir.
8-) Karikatürlerin hasar görmemesi, kesinlikle katlanmaması, şartnameye uygun olarak adrese kargo, iadeli taahhütlü posta veya elden ulaştırılması gerekmektedir.
9-) Yarışma jürisinin sergilenmeye değer bulduğu karikatürler, Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde sergilenecektir.
10-) Muğla dışında oturan ve yarışmada ödül kazanan katılımcıların şahsına ait yol masrafları, otel ücretleri yarışma organizasyonu tarafından karşılanacaktır. Ödül kazandığı halde törene katılamayanların ödülleri kendilerine gönderilecektir.
11) Ödül kazanan yarışmacılar, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından istenilen bütün belge ve bilgileri vermekle yükümlüdür.
12-) 18 yaş altı ödül kazanan katılımcılarımızın sadece kendisiyle birlikte gelecek anne ya da babasının (Akrabası) yol masrafları karşılanacaktır.
13-) Yol masrafları yurt içi için otobüs bileti üzerinden gidiş-dönüş; yurt dışı için uçak bileti gidiş-dönüş olarak ibraz edilecektir.
14-) Yarışmaya gönderilen karikatürler geri gönderilmeyecektir. Katılımcılar ödül alsın veya almasın karikatürlerin her türlü kullanım haklarını MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’ne devreder.
15-) Yarışmaya gönderilen karikatürler içerisinden jüri tarafından seçilen ve sergilenmeye değer görülen eserler MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ tarafından bir albümde toplanacaktır. Albümde karikatürü yayınlananlara telif ödenmeyecektir.
16-) Çalışmalarını yarışmaya gönderen tüm katılımcılar, karikatürcüler yukarıdaki koşulları kabul etmiş sayılır.
SON BAŞVURU TARİHİ: 20 MAYIS 2019 CUMA
JÜRİ TOPLANMA TARİHİ: 25 MAYIS 2019 CUMARTESİ
SONUÇLARIN AÇIKLANMA TARİHİ: 28 MAYIS 2019 SALI
ÖDÜL TÖRENİ VE SERGİ TARİHİ:
SEÇİCİ KURUL:
1-) Gürbüz Doğan EKŞİOĞLU (Yrd.Doç.Yeditepe Ün.Öğrt.Gör. - Karikatürcü)
2-) Şevket YALAZ (Karikatürcü)
3-) Sait MUNZUR (Karikatürcü)
4-) A.Kadir USLU (Karikatürcü)
5-) Savaş ÜNLÜ (Mizah Yazarı)
6-) Mehmet SELÇUK (Karikatürcü - Koordinatör)
7-) Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden bir görevli.
ÖDÜLLER:
BİRİNCİ: 7500 TL.
İKİNCİ: 5000 TL.
ÜÇÜNCÜ: 3500 TL.
ÜÇ KİŞİYE MANSİYON ÖDÜL BEDELİ OLARAK 1000 TL.
18 YAŞ ALTI KATEGORİDE YARIŞAN 2 (İKİ) KİŞİYE 750’ŞER TL.
BİR (1) KİŞİYE "TURAN ÖZDEMİR ÖZEL ÖDÜLÜ" 500 TL. VERİLECEKTİR.
ADRES VE İLETİŞİM:
Muğla Büyükşehir Belediyesi
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü,
Şeyh Mah. Belediye Sok. MENTEŞE / MUĞLA
Yarışma Sorumlusu: Ahsen Günay
Telefon: 0. 537 983 61 03
ALO BELEDİYE: 444 48 01 www.mugla.bel.tr / info@mugla.bel.tr .
Yayınlanma Tarihi : 05 Şubat 2019.
(Kaynak: Muğla Büyükşehir Belediyesi).

Hiç yorum yok: