17.9.18

Çizerlerimizin yeni uluslararası başarıları

* Rusya'nın Novorossiysk kentinde bu yaz yapılan 3. Uluslararası Denizin Gülüşü (Smile of Sea) Karikatür Festivali'nde kazananlar açıklandı. Etkinliğin "2018 Dünya Kupası" konulu ana dalında Türkiye'den Yüksel Cengiz'in çalışması Birinci seçildi (Yukarıda). Yarışma albümünde şu çizerlerimizin karikatürleri yer alıyor: Seyit Saatçi, Yüksel Cengiz, Oğuz Gürel, Erdoğan Başol ve Mustafa Akman.
* Arjantin'de bu yıl Carmelo Volpe anısına düzenlenen onursal ödüllü geleneksel Tango/Müzik konulu uluslararası karikatür yarışmasının 23.sü sonuçlandı. Ödül töreni 21 Eylül'de yapılacak etkinlikte Türkiye'den Oktay Bingöl İllüstrasyon 2.lik Ödülü, Serpil Kar "Aquel Buzón" Ödülü 3. Mansiyonu ve Hilal Özcan Volpe Stessens Kültür Vakfı Ödülü 2. Mansiyonu kazandılar. Ayrıca, çalışmaları etkinlik sergisine seçilen sanatçılar arasında Türkiye'den şu isimler bulunuyor: Firuz Kutal, Ayten Köse, Yüksel Cengiz ve Erdoğan Karayel.
* Polonya'da ülkenin 100. Bağımsızlık Yıldönümü dolayısıyla yapılan "Bağımsızlık" konulu yarışmanın sergisi 22 Eylül Cumartesi günü Żyrardów kentinde açılacak. Sergide, davetle yarışma-dışı katılan çizerlerimizin işleri de izlenime sunulacak: Ayten Köse, Ali Hakan Alan ve Seyit Saatçi.
* Kolombiya'da yayınlanan Noticartun blog sitesince bu yıl "Kadın" konulu düzenlenen 4. uluslararası e-yarışmada Türkiye'den Hilal Özcan İkinci Mansiyon ödülü kazandı (Aşağıda).
* Meksika'daki geleneksel karikatür etkinliği "Fikirler Kenti" 2018'in jürisinde Türkiye'den çizer Erdoğan Karayel görev yapacak. Konusu "Yaşadığımız sayısal teknoloji ortamında Kitap, Okuma ve Eğitime ilişkin en canalıcı sorun ne olabilir?" şeklinde özetlenebilecek bu 10. yarışmanın katılım süresi 24 Eylül'de (SÜRE UZATILDI: 30 Eylül) sona eriyor.

Hiç yorum yok: