11.12.15

Amasya Belediyesi 7. Uluslararası Karikatür Yarışması 2016, Türkiye

AMASYA BELEDİYESİ 7. ULUSLARARASI KARİKATÜR YARIŞMASI ŞARTNAMESİ
BİRİNCİ BÖLÜM
"AMASYA’ DA ÇOCUK OLMAK"
Çocukluk dönemi, yaşantımızın en güzel, en hoş, en unutulmaz dönemidir. Elimizden kaçtıktan sonra değerini anlarız. Ne kadar istesek de bir daha geri getiremeyiz. Çocukluk dönemini herkes yaşamıştır. Dünyaya hükmeden hükümdarlar, devlet adamları, bilime yön vermiş insanlar, sanatçılar, gezginler, sporcular sanatçılar, adı anılmadan yaşayıp göçmüş insanlar da bu dönemi yaşamışlar, uzun yıllar anılarıyla eskiye özlem duymuşlardır. Şimdi bizlere o günleri vermek isteseler kim hayır, istemem diyebilir ki… Hatta o günlere, o döneme dönmek için neler vermeyiz neler…
KONU: Çocukluk dönemi insanların en saf, en temiz, en doğal dönemleridir. Olmayacak şeyler yapılır “Çocuklukta olur.” denir.
Amasya’da yetişen dünyaya yön vermiş büyük hükümdarlar, bilim insanları da zamanında çocuktular. Acaba nasıl çocuktular? Amasya’da yaşayan coğrafyacı Strabon belki Kral Kaya Mezarlarında “saklambaç oynayarak” geçirirmiş çocukluk zamanlarını. Büyük aşk yaşayan Ferhat ile Şirin nerden bilebilirlerdi ki çocukluk dönemlerinde İris boyunda gezdikleri yerlerde aşklarının efsane olup heykellerinin yapılacağını.
İlk kadın Divan Şairimiz Mihri Hatun arkadaşlarıyla Hatuniye sokaklarında “mısır bebekleriyle” oynayarak geçirirmiş zamanını. Orta çağı kapatıp yeniçağı açan Fatih Sultan Mehmet Han Fethiye mahallesinde “gındak“ oynayarak geçirirmiş belki çocukluk yıllarını. Üç kıtaya hükmeden Cihan Sultanlarından Yavuz Sultan Selim ise Sofular Mahallesi’nde arkadaşlarıyla “kartopu” oynayıp belki de Harşena Kalesi’nde “çelik çomak” oynayarak geçirirmiş çocukluğunu. Kim bilirdi ki Harşena Dağı’nın gölgelediği, İris Irmağının ikiye böldüğü gizli kalmış bir cennet olan Amasya sokaklarında zaman geçiren bu çocukların büyüdüklerinde ünlü bir coğrafyacı, Şair, Hükümdar ve efsane olacaklarını.
İşte bu düşüncelerle unutulmaya yüz tutmuş çocukluk günlerimizi ve geleneksel çocuk oyunlarımızı tekrar gün yüzüne çıkarmak, onları hatırlatmak ve başka kültürlere tanıtmak istedik.
Amasya’da, Çocuk Olmak” konusunu içerecek karikatürleriniz için iyi çalışmalar ve başarılar diliyoruz…
SON KATILIM TARİHİ:
12 Nisan 2016 Salı günü mesai bitimine kadardır.
YARIŞMAYA KATILACAKLARDA ARANACAK ŞARTLAR
Yarışma ulusal ve uluslararası ölçekte düzenlenmiş olup amatör, profesyonel tüm karikatürcülere açıktır.
Seçici kurul üyeleri ve birinci derecede yakınları yarışmaya katılamazlar.
İKİNCİ BÖLÜM
YARIŞMAYA KATILACAK KARİKATÜRLERDE ARANACAK NİTELİKLER
Çizim tekniği serbesttir. Karikatürler bilgisayar çıktısı olarak gönderilecekse orijinal imzalı (ıslak imza) olması gerekmektedir.
Karikatür boyutları en az A4 ( 21 x 29.7 cm ) en fazla A3 ( 29.7 x 42 cm ) olmalı ve herhangi bir zemine yapıştırılmamalıdır.
Gönderilecek karikatürler daha önce hiçbir ulusal ve uluslararası yarışmada ödül almamış olmalıdır. Seçici kurulun aynı ya da benzer saydığı veya başka bir karikatürcüye ait olduğunu bildiği karikatürler değerlendirilmeyecektir. Her türlü olası tartışmalar, çalıntı ve benzer iddiaların sorumlusu katılımcı olacaktır.
Yarışmacılar karikatürleriyle birlikte kimlik bilgilerini içeren (Ek-1) formunu ve kısaca özgeçmişlerinden bahsedeceği (Ek-2) formunu doldurarak göndermelidir.
Yarışmacılar en fazla beş (5) adet karikatür gönderebilirler.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
ESERLERİN TESLİMİ
Her bir eserin arka yüzünde katılımcıların bilgileri yer almalıdır. ( Adı, Soyadı, Adresi, Telefon, TC Kimlik No ve E-posta bilgileri). Bu bilgileri içermeyen eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.
18 yaş altı genç katılımcılar için özendirme ödülleri verilecektir. Genç katılımcıların başvurularına nüfus cüzdanı fotokopisi eklemeleri gerekmektedir.
Katılımcılar eserlerini yalnızca Belediyemizin belirlemiş olduğu adrese göndereceklerdir. Bu adrese gönderilmeyen eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.
Eserin gönderileceği zarfın üzerine "Amasya Belediyesi 7. Uluslararası Karikatür Yarışması" yazısı ile sanatçının adı ve soyadı yazılarak, eserle birlikte, belirtilen adrese 12 Nisan 2016 Salı tarihine kadar gönderilmelidir.
Amasya Belediyesinin Şartnamenin İletişim bölümünde bulunan Adresine; posta-kargo ile gönderileceği gibi elden tutanak karşılığı teslim edilebilir. Postadaki gecikmeler için Amasya Belediyesi sorumlu tutulamaz. Posta ile müracaatlarda, ilan edilen teslim süresi için son gün; evrakın postaya verildiği değil, Belediye’ye intikal tarihi olarak kabul edilecektir.
Karikatürlerin hasar görmemesi, kesinlikle katlanmaması gerekmektedir. Şartnameye uygun olarak; kargo, iadeli taahhütlü posta veya elden ulaştırılmalıdır.
ÖDÜLLER
Birincilik Ödülü : 3.000 TL (NET)
İkincilik Ödülü : 2.500 TL (NET)
Üçüncülük Ödülü : 1.500 TL (NET)
Mansiyon (3 Adet) : 750 TL (NET) ( Her birine net )
Mansiyon-18 Yaş altı (3 Adet)* : 500 TL ( Her birine net )
*Mansiyonların 3 tanesi 18 Yaş altı Genç çizerlere özendirme ödülü olarak verilecektir.
SEÇİCİ KURUL
Osman AKBAŞ (Amasya Belediyesi Başkan Yardımcısı )
Savaş ÜNLÜ (Jüri Koordinatör -Mizah Yazarı)
Şevket YALAZ (Karikatürist)
A.Kadir USLU (Karikatürist)
Mehmet SELÇUK (Karikatürist, temsilci*)
Altan ÖZESKİCİ (Karikatürist)
Yusuf KOT (Karikatürist).
*KARİKATÜRCÜLER DERNEĞİ DENİZLİ TEMSİLCİLİĞİ.
YARIŞMA TAKVİMİ
12 Nisan 2016 Salı günü mesai bitimine kadardır.
Jüri değerlendirme toplantısı 23 Nisan 2016 Cumartesi günü yapılacaktır.
Yarışma sonuçları 25 Nisan 2016 Pazartesi tarihinde açıklanacaktır.
Ödül töreni Amasya Belediyesinin belirleyeceği bir tarihte yapılacaktır.
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
SON HÜKÜMLER
Seçici kurul üyelerine, verilecek ücret, (konaklama ve ulaşım dâhil) Net 1.250 TL dir. ( Bu ücret Belediye temsilcisi olarak seçici kurulda bulunan Başkan Yardımcısına verilmez. )
Ödül törenine katılmak isteyen seçici kurul üyelerinin Ulaşım ve konaklama bedeli Amasya belediyesi tarafından karşılanacaktır.
Yarışma jürisinin sergilenmeye değer bulduğu karikatürler, Amasya Belediyesi’nin belirleyeceği tarih, saat ve yerde sergilenecektir.
Amasya dışında oturan ve yarışmada ödül kazanan katılımcıların şahsına ait ulaşım (otobüs), konaklama ve ağırlama masrafları Amasya Belediyesi tarafından karşılanacaktır. (Yarışmacıların beraberinde getirecekleri misafirlerin masrafları kendilerine ait olacaktır.) Ödül kazandığı halde törene katılamayanların ödülleri yarışmacıların adreslerine gönderilecektir.
Yurtdışından katılmış ödül kazanan yarışmacılarımızın sadece yurt içi yol ve konaklama ücretleri karşılanacaktır.
Para ödülü kazanan yarışmacıların ödüllerini almaya gelmedikleri takdirde tarafımıza ulaştırdıkları banka iban numarasına havale yapılacaktır. Hak sahibinin iban numarasını bildirmemesi durumunda ödül bedeli, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren 1 yılın sonunda zaman aşımına uğrar. Zaman aşımı durumunda hak sahibinin ödül, telif vb herhangi bir talebi olamaz. (Mevcut kesintiler yarışmacılara yatırılan ücretten kesilecektir.)
18 yaş altı ödül kazanan katılımcılarımızın ve velisi olan bir kişinin konaklama ve ulaşım masrafları karşılanacaktır.
Ulaşım masrafları için otobüs bileti gidiş-dönüş olarak Resmi rayiç bedeller dikkate alınarak hesaplanır.
Katılımcı ödül alsın veya almasın karikatürlerin her türlü kullanım haklarından AMASYA BELEDİYESİ de faydalanır.
Yarışmaya gönderilen karikatürler geri gönderilmeyecektir. Dereceye giren veya girmeyen karikatürler Amasya Belediyesi tarafından kültürel amaçlı kullanılabilecek veya yayınlanabilecektir.
Yarışmaya gönderilen karikatürler içerisinden, jüri tarafından seçilen ve sergilenmeye değer görülen eserler Amasya Belediyesi’nce düzenlenecek olan bir albümde toplanacaktır. Bu albümler yalnızca yarışmada dereceye giren ve düzenlenen albümde eseri yayınlanan katılımcılara gönderilecektir.
Çalışmalarını yarışmaya gönderen tüm katılımcılar yukarıdaki koşulları kabul etmiş sayılır.
İLETİŞİM
Yarışma Koordinatör : Yasin Emre ŞAHİN
Tel : 0 358 212 01 27( Dış Hat )
Santral : 0 358 212 01 28 Dahili: 314
Adres : Amasya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü
55 Evler Mah. Mehmet Varinli Cad.
Amasya Belediyesi Kültür Merkezi Binası No: 95-101
05100 / AMASYA
E-Posta : yarisma@amasya.bel.tr
Web : www.amasya.bel.tr

(EK-1)
Amasya Belediyesi Karikatür Yarışması Katılım Formu

FOTOĞRAF

Adı – Soyadı : ………………………………………………………………………………….
TC Kimlik No :…………………………………………………………………………………
IBAN No :…………………………………………………………………………………
Adres : …………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………
Telefon : ………………………………... Faks: ……………………………………….
E-posta : ………………………………….@ …………………………………………..
Mesleği :…………………………………………………………………………………
Yaş Grubu : 18 Yaş Altı 18 Yaş Üstü

( EK-2)

KISA ÖZGEÇMİŞİ

Hiç yorum yok: