2.12.15

3. KalDer Bursa Karikatür Yarışması 2016, Türkiye

3. KalDer BURSA KARİKATÜR YARIŞMASI 2016
Konu: “SÜRDÜRÜLEBİLİR MÜKEMMELLİK
Son başvuru tarihi: 18 Ocak 2016
KalDer Bursa Şubesi ve AKAD tarafından düzenlenen Karikatür Yarışması 3. yılında…
15-16 Nisan 2016 tarihlerinde Bursa’da düzenlenecek 14. Kalite ve Başarı Sempozyumu’nun teması olan “Sürdürülebilir Mükemmellik” konusu bu yılki yarışmanın da konusu.
“Sürdürülebilirlik”, günümüzde her geçen gün daha çok önemsenen; kurum değerlerinde, stratejik planlamalarda yerini alan bir kavram.
Sürdürülebilirlik; çevrenin, doğal kaynakların etkin ve dengeli kullanımı ile ekonomik büyümeyi birlikte ele alan, gelecek nesillere sağlıklı bir dünya bırakacak şekilde ürün ve hizmetlerin sunulmasını hedefleyen bir model.
Kurumların ticari faaliyetlerini yürütürken toplumun çıkarlarını gözetmesini sosyal, çevresel, ekonomik dengeye katkı koyacak faaliyetler yürütmesini içerir. Belli bir kurumun değil; tüm özel kurumların, kamu kurumlarının, sivil toplum kuruluşlarının sorumluluğudur.
Sürdürülebilirlik bir gelecek kavramıdır. Çevreye karşı daha duyarlı olmaya başladığımızda, tüketim alışkanlıklarımızı doğru yönettiğimizde, eğitim kurumlarında erken yaşlardan itibaren bu yönde bilinçlendirme sağlayacak eğitim faaliyetleri yürütüldüğünde, şirketler ürün ve hizmetlerini bu yönde sunduğunda sürdürülebilirlik mümkün olacaktır.
Geçtiğimiz yıl düzenlenen 13. sempozyumumuzda yaşanabilir bir gelecek için ‘mükemmelliğe yolculuk’ durmaksızın devam etmeli demiştik. Bunun devamında 14. sempozyumda “Sürdürülebilir Mükemmellik” teması ile aşağıdaki konu başlıklarını ele alacağız:
*Çevreye duyarlı, geri dönüşüme önem veren, yenilenebilir kaynak kullanımı, çalışanları ve tedarikçileri ile bütünleştirilmiş bir çevre politikası oluşturmak,
*Etik kurallara uyan, kurumsal davranışları dengeli ve sağlam temellere dayalı,
*Toplumsal değerlerin ve sosyal çevrenin korunmasına katkı koyan,
*Yaratıcı ve yenilikçi ortamların gelişmesine olanak veren katılımcı ve paylaşımcı yönetim anlayışını teşvik eden ortak gelecek için bireyler, kurumlar, toplumlar olarak “Sürdürülebilir Mükemmellik” teması ile sorumluluklarımızı ele alacağız.
*
3. KalDer BURSA KARİKATÜR YARIŞMASI 2016
ŞARTNAME
1- Konu: “SÜRDÜRÜLEBİLİR MÜKEMMELLİK
2- Son gönderim tarihi: 18 Ocak 2016 Pazartesi
3- Yarışma ulusal çapta olup amatör, profesyonel tüm karikatürcülere açıktır.
4- Katılım: En fazla üç karikatür, e-posta ile 300 dpi, jpg formatında bursa@kalder.org adresine gönderilebilir.
5-Gönderilen karikatürler yayınlanmış olabilir. Ancak başka bir yarışmada ödül almamış olmalıdır. Çalıntı ve benzerlik tespiti için gönderilen karikatürler www.kalder.org web sitesinde
22.01.2016 - 01.02.2016 tarihleri arasında yayınlanacaktır. Bu tarihten sonra yapılacak itirazlar dikkate alınmayacaktır.
6- Yarışmaya gönderilen karikatürler KalDer’in organizasyonlarında (afiş, kitap, albüm, kartpostal, broşür, davetiye, sergi vb) basılıp kullanılabilecek, internet ortamında yayınlanabilecektir. Eserlerden birisi 15-16 Nisan 2016 tarihlerinde Bursa’da düzenlenecek olan 14. Kalite ve Başarı Sempozyumu’nun ana görseli olarak kullanılabilecektir. Bunun dışında tüm yayın hakları eser sahibine aittir. Yarışmaya eser gönderen sanatçı bu şartları kabul etmiş sayılır.
7- Ödüller:
- Birincilik Ödülü 3.000 TL ve Plaket
- İkincilik Ödülü 1.500 TL ve Plaket
- Üçüncülük Ödülü 500 TL ve Plaket
- Üç adet mansiyon plaketi
- Anadolu Karikatürcüler Derneği Özel Ödülü (plaket).
Ödül kazanan sanatçılara para ödülü ve plaketleri 2016 Mart ayı içerisinde gönderilecektir.
8-Aşağıdaki jüri üyeleri 08 Şubat 2016 Pazartesi günü toplanacak ve sonuçları 09 Şubat 2016 Salı günü açıklayacaktır.
9-Yarışmanın ilk sergisi 15-16 Nisan 2016 tarihlerinde Bursa’da 14. Kalite ve Başarı Sempozyumu organizasyonunda açılacaktır. KalDer diğer şehirlerdeki şubelerinin etkinliklerinde sergi açabilecektir.
Jüri Üyeleri;
- Anadolu Karikatürcüler Derneği Yönetim Kurulu (5 kişi)
- KalDer temsilcisi (2 kişi)
Katılım Formu için tıklayınız
Organizasyon Sorumlusu
Arzu Özel
bursa@kalder.org
0224 241 60 10
KalDer Bursa Şubesi
Fethiye Mah. Sanayi Cad. No:317/2 Nilüfer Bursa
Kaynak: bursakalder.

Hiç yorum yok: