20.9.15

Çizerlerimize uluslararası ödüller

İsrail'de bu yıl düzenlenen 21. Uluslararası Hayfa Karikatür Yarışması geçtiğimiz ay sonuçlandı. Çokkültürlü Kentlerde Yaşam konulu bölümde Ukrayna'dan Oleksiy Kustovskiy, Konuşma/İfade Hürriyeti konulu bölümde yine Ukrayna'dan Alexander Barbanschykov Birincilik Ödülü aldılar. Konuşma/İfade Hürriyeti konulu bölümde Türkiye'den katılan çizer Salih Kütükçü'nün çalışması İkincilik Ödülü'nü kazandı (Yukarıda). Tüm kazananlar listesi için bkz.
*
Bulgaristan'ın Plovdiv (Filibe) kentinde bu yıl 8.si düzenlenen Uluslararası Karikatür Ustaları Bienali'nde iki çizerimiz ödüllendirildi. Koyunlar ve Kurtlar konusunda yapılan yarışmada Halit Kurtulmuş "Karikatür Ustası" ünvanına layık görülen 5 sanatçı arasında yer alırken Mehmet Zeber'in iş(ler)i de Diploma ödülüyle değerlendirildi. Tüm kazananlar listesi için bkz.
*
Çin’de bu yıl düzenlenen 7. Jiaxing Uluslararası Karikatür Bienali sonuçları açıklandı. Ödüllendirme için toplam 120 eserin seçildiği etkinlikte Türkiye’den Eray Özbek Mükemmellik Ödülü, Erdoğan Başol ve iki farklı işiyle Musa Gümüş ile Kıbrıs’tan Hüseyin Çakmak ise Seçilenler Ödülü kazanan çizerler arasında yer aldılar.
*
Musa Gümüş, Sırbistan’da bu yıl 18.si yapılan Kragujevac Savaşa Karşı Uluslararası Karikatür Bienali’nde de Suresnes Kent Ödülü’nü kazandı. Bienalde tüm kazanan eserler için bkz.

Hiç yorum yok: