17.7.13

13. Uluslararası Bağımsızlık Karikatür Yarışması 2013, Ukrayna

13. Uluslararası Bağımsızlık Karikatür Yarışması 2013, Ukrayna
Dünya üstünde bilinen en eski ve en popüler oyunlardan biri olan satranç ile siyasi oyunlar/manevralar arasında epey ortak yan vardır. Satranca ait bazı terimler gündelik yaşantımızın birer parçası olmuş ve ilk bakışta bu oyunla alakalı gözükmeyen kimi durum ve olayları ifade eder hale gelmiştir. Bu terimlerden birisi de At (Beygir) Hamlesi’dir.
Ekonomik çıkarlarını korumak için çevrilen entrikalar, lobicilik / kulis faaliyetleri, daha yüksek mevkilere çıkma çabası, kamuoyunu manipüle etme/yönlendirme, seçim kampanyalarında hileli metotlar uygulama, gizli anlaşmalar, yolsuzluk planları, politik oyunlarda başvurulan bütün o çoklu baypas kombinasyonları…
Kazanan, tabii ki, “at/beygir hamlesi”ni yapan, yani rakibinin tüm olası hamlelerini hesaplayıp kendisini zafere götürecek planı seçen kişi olmaktadır. Maalesef, bu kombinasyonlar da her zaman meşru ve adaletli olmayabilmektedir.
Yarışmamızın konusu siyasi satranç oyunudur. Bu oyunun sahası ülkelerimiz ve kıtalarımız, taşları ise bizleriz. Oyun ne demektir? Oyuncular kimlerdir? Oyunun kuralları ve teknikleri nelerdir? Bu oyunu güden, yöneten nedir: ihtiras mı, tutku mu, açgözlülük mü, yoksa üstün çıkma arzusu mu? Bu oyunun sonucu nedir ve acaba galip geleni var mıdır?
KURALLAR:
1. Konu: At (Beygir) Hamlesi (The Knight’s move)
2. Orijinaller, kalınca kağıda basılı yüksek çözünürlükte kopiler ve dijital yoldan üretilmiş eserlerin çıktıları kabul edilir.
Elektronik formatta veya e-mail ile yollanan işler kabul edilmez.
3. Boyut: A4 (297 x 210 mm.).
4. Sayı: Sınırsız.
5. Her eserin arka yüzünde sanatçı adı, adresi, tel no ve e-mail bulunmalıdır.
6. Son katılma: 20 Eylül 2013
7. Her sanatçı, okunaklı biçimde doldurulmuş, fotoğraflı bir başvuru belgesi (application form / entry form) eklemelidir (Formun ölçüsü 21x10 sm.dir).
8. Ödüller toplamı: 1200 $.
9. Eserler geri verilmez, tanıtım amaçlı kullanılabilir.
10. Kazananlara haber verilecektir. Ödül töreni ve sergi Kiev’de yapılır. Seçilenlere albüm yollanır.
11.Yarışma sonucu www.cartoon.org.ua sitesinde açıklanacaktır.
12. Jüri kararı kesindir. Katılanlar tüm bu koşulları kabul etmiş sayılır.
13. Yarışma adresi:
Асоциация карикатуристов
А/я 185,
Киев,
03142,
Ukraine
www.cartoon.org.ua
E-mail: kazanchev@ukr.net
Tel: +38 063 578-0482.

Hiç yorum yok: