25.4.13

Konak Belediyesi "İzmir" konulu 1. Uluslararası Karikatür Yarışması 2013 sonuçlandı

Yarışmaya yurtiçi ve yurtdışından 222 sanatçı toplam 417 eser gönderdi. Katılan sanatçılar eserlerinde, İzmir'in güncel veya tarihi öğelerinden en az birini, somut ya da imalı olarak mizahla ele alıp görselleştirdi.
Konak Belediyesi’nin ‘Karikatürcü gözüyle İzmir size ne çağrıştırıyor?’ diyerek ve İzmir’in turizm açısından gelişmesine, tanıtımına katkıda bulunmak amacı ile açtığı ‘İzmir’ konulu ‘1.Uluslararası Karikatür Yarışması’ sonuçlandı. Birincilik ve ikincilik yurt dışından katılan sanatçılara gitti.
Yarışmaya Rusya’nın başkenti Moskova’dan katılan sanatçı Sergei Tunin eseriyle birinciliğe değer görüldü (Üstte). Arjantin’in Buenos Aires kentinden eserini gönderen Alfredo Sabat da ikincilik elde etti. Üçüncülük ödülü ise Sinoplu sanatçı Aşkın Ayrancıoğlu’nun. Yarışmada iki sanatçı da mansiyon kazandı: Birinci mansiyon Polonya’dan katılan Pawel Kuczynski’nin, ikinci mansiyonu ise İzmirli Ömer Çam’ın işlerine verildi.
Seçici kurul:
Doğan Hızlan (Gazeteci – yazar), Rıfat Mutlu (Karikatürcü - Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilcisi), Niyazi Yoltaş (Karikatürist), Tan Oral (Karikatürist), Eray Özbek (Müze Yürütme Kurulu Üyesi - Karikatürist), İzel Rozental (Karikatürist), Mehmet Aslan (Ressam - Karikatürist), Cemalettin Güzeloğlu (Karikatürist), Dilek Maktal Canko (Müze Koordinatörü).
Tüm kazanan eserler için bkz: http://www.konak.bel.tr/haberler.php?isl=3390.

Hiç yorum yok: