16.4.13

28. Ulusal ve 2. Uluslararası "Eski Eser - Müze ve İnsan İlişkileri" Karikatür Yarışması

28. ULUSAL VE 2. ULUSLARARASI “ESKİ ESER – MÜZE VE İNSAN İLİŞKİLERİ” KONULU KARİKATÜR YARIŞMASI ŞARTNAMESİ
GİRİŞ
Madde 1: Burdur Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 18 Mayıs 2013 tarihinde kutlanacak olan “Müzeler Günü” kutlama etkinlikleri içerisinde 28. Ulusal ve 2. Uluslararası Karikatür Yarışması düzenlenmiştir.
AMAÇ
Madde 2: Son yıllarda kültür varlığı kaçakçılığı, yurt dışına kaçırılmış olan kültür varlıklarımızın yurdumuza geri getirilmesi çalışmaları, tarihi ve doğal sitler, anıt eserler ve tarihi çevre bilinci ile bilimsel araştırmalar ve arkeolojik kazılarla müzeler Ülkemizin gündeminde sürekli yer almış ve başlıca gündem konusu olmuştur.
Amacımız karikatüristlerimizi özendirmenin yanı sıra, konu ile ilgili düşünce ve eleştirilerini almak ve eski eser sevgisini geniş kitlelere yaymak, ilimiz turizminin gelişmesine katkıda bulunmak ve bu konudaki mesajların ülkenin gündeminde sürekli olarak canlı kalmasını sağlamaktır.
KONUSU
Madde 3: Yarışmanın konusu “Eski Eser - Müze ve İnsan İlişkileri” dir.
YARIŞMAYA KATILACAKLARDA VE YAPITLARDA ARANAN ŞARTLAR
Madde 4: Yarışmaya, yarışma seçici kurul üyeleri, jüri üyelerinin birinci ve ikinci derece yakınları dışında herkes katılabilir.
Madde 5: Yarışmaya çizerler en fazla 5 yapıtla katılabilirler.
Madde 6: Yarışmaya gönderilen yapıtlar özgün, hiç bir yerde yayınlanmamış ve orjinallerinin olması, fotokopi vb. örneklerinin gönderilmemesi gerekmektedir. Fikri sorumluluk çizerlere aittir.
Madde 7: Yarışmaya gönderilen yapıtta Burdur ve Burdur’da bulunan antik şehirlerin ve eserlerin yer alması eserin değerlendirilmesi sırasında öncelik sağlayacaktır.
Madde 8: Yarışmaya gönderilen yapıtların sağ arka köşesinde katılımcının adı soyadı ve adresi ile telefon numaraları yazılı olacaktır. Ayrıca, kısa özgeçmişlerini de yazılı olarak ekli olarak göndereceklerdir.
Madde 9: Yapıtların boyutları 35x25 cm ebadında olacak, daha büyük ve küçük yapıtlar yarışma dışı bırakılacaktır.
Madde 10: Ön elemeyi kazanan yapıtlar (Sergilenmeye Layık Görülen) İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü (Burdur Müzesi) tarafından uygun görülen diğer yerlerde de sergilenebilecektir.
Madde 11: Yarışmaya katılan karikatürler Burdur Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü malı olacaktır. Karikatürlerin tüm telif hakları İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne devretmiş sayılacaklardır. Yayınlanması halinde çizerler bu yayınlardan bir hak talebinde bulunamayacak, ancak yayınlar çizerlere ücretsiz olarak ayrıca gönderilecektir.
YARIŞMA TAKVİMİ VE TESLİM YERLERİ
Madde 12: Yarışmaya son katılma tarihi 06 Mayıs 2013 Pazartesi günüdür. Değerlendirme ise 08 Mayıs 2013 Çarşamba günü yapılacaktır. Ödül Töreni 20 Mayıs 2013 tarihinde Müzeler Günü kutlama programı çerçevesi içerisinde gerçekleştirilecektir. Yarışmada ödül alan yapıt sahipleri, ödül törenine katılarak ödüllerini alacaklardır. Bu iş için Burdur’a geliş, gidiş, otobüs, uçak ve oturum ücretleri karşılanacaktır. 28. Ulusal ve 2. Uluslararası Karikatür Yarışması eserleri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Burç Mahallesi Atatürk Caddesi No:13/1 BURDUR ve Burdur Müze Müdürlüğü Özgür Mh. Halk Pazarı Cd. No:3 BURDUR adresine posta yoluyla ya da elden teslim edilecektir.
ÖDÜLLER
Madde 13:
Birinciye :.......... 1.500 Dolar
İkinciye :............1.000 Dolar
Üçüncüye :...........750 Dolar
Mansiyon..............500 Dolar
Ayrıca :
Burdur Belediyesi
Mimarlar Odası Burdur Temsilciliği
Burdur Mermerciler Derneği
Burdur Kültür ve Turizm Derneği
Karikatürler arasında seçeceği esere özel ödül verecektir.
DİĞER HUSUSLAR
Madde 14: Yarışmaya katılan sanatçılar bu şartname hükümlerini kabul etmiş sayılırlar.
Not: Şartname örnekleri www.burdurkultur.gov.tr ve www.burdurmuzesi.gov.tr adresinden sağlanabilir. Tüm katılımcılar eserlerini posta ile gönderebilirler.
İRTİBAT BİLGİLERİ VE ESERLERİN TESLİM EDİLECEĞİ ADRES
28. Ulusal ve 2. Uluslararası Karikatür Yarışması
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Burç Mh. Atatürk Cd. No:13 Kat :1 BURDUR
Tel : 0248 232 22 10
Faks : 0248 234 00 14
Burdur Müze Müdürlüğü 
Özgür Mh. Halk Pazarı Cd. No:3 BURDUR
Tel :0248 233 10 42
Faks :0248 233 87 63
Görevli Personel:
Şinasi VARLIK (Şube Müdürü)
H. Ali EKİNCİ (Müze Müdürü).

Hiç yorum yok: