3.11.11

Demokrasi, Yolsuzluk ve Cinsel Eşitlik karikatürlerini oyla/ma/mak

Haberim olduğu halde, sanırım blogların bloke edildiği bir aydan fazla süren karanlık dönem yüzünden hatırımdan çıkan, dolayısıyla ne katılabildiğim, ne de haberini yazabildiğim, CIPE (Center for International Private Enterprise) adlı kuruluşun üç konuda düzenlediği karikatür yarışmasının finalistleri açıklandı. Bu eserler için izleyici oylaması sağlandığını görünce, hiç olmazsa bunu değerlendirelim diye bu notu yazıyorum. Yarışmaya katılım 17 Nisan'a kadarmış, şimdi okuyorum.
Dünyadaki demokrasi girişimlerini destekleyen bir ABD hükümeti kuruluşu olan National Endowment for Democracy'nin dört ana enstitüsünden biri olarak, özel girişimcilik ve piyasa-merkezli reform yoluyla küresel demokrasiyi güçlendirmeyi hedefleyen CIPE'nin sitesinde, ilk kez düzenlendiği ifade edilen Küresel Editoryal Karikatür Yarışması 2011'e 70 küsur ülkeden bine yakın eser yollandığı, jürinin seçtiği onar eserden izleyici oylamasına göre her konuda üçer tanesinin ödüllendirileceği belirtilmiş (Her konuda 1000, 500, 300 $ ödül). Konular: Demokrasi, Rüşvet (Yolsuzluk), Cinsel Eşitlik.
İzleme/oylama öncesi, jüri üyelerini de (Judges) tanıyabilirsiniz: http://www.cipe.org/cartoon/vote/index.html .
"View Finalists" tıklanarak eserler görülebilir, oylama için ise, bilindiği gibi, "Vote Now" tıklanacak. Açılan sayfada en beğenilen bir eserin numarası yanındaki daire işaretlenip "Vote" düğmesi tıklanarak o konudaki oylama tamamlanacak (Tahminim bilgisayarınızın IP numarası üzerinden ilgili merkezlerin kayıtlarına geçeceksiniz, oylamanızın sıhhat seviyesine göre belki başkan bile telefonla sizi arar, kimbilir).
Haydi, kolay gelsin. Oylama 12 Kasım'da bitiyor.
Üzmeyin tatlı canınızı, yalnızca karikatürleri izleyip çıkabilirsiniz: bu da bir veridir tabii.
Onun için, en iyisi bu sitelere hiç girmemek, girdiklerine girmeye devam etmek, onları kimse bilmiyor nasıl olsa!

Hiç yorum yok: