23.12.08

Kültürlerarası Diyalog konulu Avrupa Karikatür Yarışması 2008 sonuçlandı

Portekiz Basın Müzesi tarafından bu yıl Avrupa Birliği bünyesindeki, tam üye olma şartına bakılmaksızın, 27 Avrupa ülkesinin (doğum, ikamet veya çalışma dolayısıyla) herhangi birinden başvuracak katılımcılara açık olarak düzenlenen "Kültürlerarası Diyalog" konulu Avrupa Karikatür Yarışması sonuçlandı.
Yarışmada Birincilik Ödülü Türkiye'den katılan (Üstte) Musa Gümüş'e verilirken İtalya'dan Alessandro Gatto İkincilik, Finlandiya'dan Heino Partanen ise Üçüncülük Ödülü'ne değer görüldü.
George Wolinski başkanlığındaki jüride FECO Başkanı Marlene Pohle, Göç ve Kültürlerarası Diyalog Yüksek Komisyonu temsilcisi Helena Gelpi, Fene Müzesi (İspanya) yöneticisi Xaquin Marin, Brezilyalı tanınmış çizer Ronaldo ve Portekiz Basın Müzesi yöneticisi Luis Humberto Marcos görev yaptılar.
Katılan eserlerin yüksek kalitesi dolayısıyla jüri 4 ülkeden toplam 8 sanatçıya Onur Mansiyonu vermeyi uygun buldu: Belçika'dan Luc Vernimmen, İspanya'dan David Vela, Türkiye'den Ahmet Aykanat, Oğuz Gürel, Musa Gümüş ve Romanya'dan Mihai Ignat, Cristian Topan, Pavel Constantin.
Aralarında Portekizli gazeteci çizer Agostinho Santos'un da bulunduğu 7 finaliste ait eserlerin de dikkate değer bulunduğu vurgulandı.

Ahmet Aykanat
Oğuz Gürel
Musa Gümüş
Tüm kazananlar

1 yorum:

Adsız dedi ki...

camal nadir karikatür yarışması albümü 2002 ali bulcanın karikatürüne bakın süprizim var