24.3.24

Boyabat Gençlik Merkezi/Boyabat Akademi Spor Kulübü Uluslararası Karikatür Yarışması

BOYABAT GENÇLİK MERKEZİ/BOYABAT AKADEMİ SPOR KULÜBÜ
ULUSLARARASI KARİKATÜR YARIŞMASI ŞARTNAMESİ:
1- Yarışma 18 yaş üstü yetişkinlere ve 18 yaş altı bütün dünya gençlerine açıktır. 
Yarışmanın konusu: “Deprem” 
Yarışmanın amacı: 
Bir konuyu çarpıcı, eleştirel, esprili, düşündürücü bir dille yansıtma sanatı olan karikatürün etkili diliyle ülkemiz ve dünya gençlerinin “Deprem” kavramını yansıtan eserler üretmelerini sağlamak… Türkiye’de ve dünyada zaman zaman acılar yaşanmasına neden olan “Deprem” sorunsalına dünya gençlerinin dikkatini çekmek, deprem konusunda sanatın diliyle farkındalık oluşturmak…
3- Yarışmaya katılacak eserlerde teknik serbesttir. Eserler daha önce yayımlanmış olabilir ancak hiçbir yarışmada ödül almamış olmalıdır. Seçici kurul tarafından aynı, benzer veya başka bir karikatürcüye ait olduğu değerlendirilen karikatürler elenecektir. Bu konuda doğabilecek olumsuzluklardaki tüm sorumluluk yarışmacıdadır. 
4- Katılımcılar istedikleri sayıda eser gönderebilirler. Ancak bir çizere birden fazla ödül verilmez. 
5- Yarışmaya katılım internet yoluyla olacağından gönderilecek karikatürler en fazla A3 (29,7 cm x 42 cm) boyutunda, 300 dpi çözünürlüğünde ve jpg formatında olmalıdır. 
6- Yarışmaya katılacak eserler en geç 20 Kasım 2024 tarihine kadar e-posta yoluyla; boygencmercartoon@gmail.com adresine gönderilmelidir. 
7- Eserlerle birlikte bütün katılımcılar adını, soyadını, yaşını, posta adresini, telefonunu, e-mail adresini, kısa özgeçmişini ve bir adet fotoğrafını da word dosyası olarak göndermelidirler. 
8- Ödül alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürler pdf albümde yayımlanacak ve bu albüm eseri olan çizerlere gönderilecek, ayrıca internet ortamında paylaşılacaktır. 
9- Yarışmanın sergisi ve ödül töreni 6 Şubat 2025 tarihinde Boyabat Şehitler Kültür Merkezi’nde yapılacaktır. 
Sergi daha sonra Sinop ve başka illerde de açılabilecektir. 
10- ÖDÜLLER: 
Yetişkinler Kategorisi: 
Birincilik Ödülü: Madalya 
İkincilik Ödülü: Madalya 
Üçüncülük Ödülü: Madalya 
Gençler Kategorisi: 
Birincilik Ödülü: Tablet Bilgisayar+Madalya 
İkincilik Ödülü: Karikatür Albümü Seti+Madalya 
Üçüncülük Ödülü: Karikatür Albümü Seti+Madalya, 
5 Adet Başarı Ödülü: Madalya 
2 Adet Jüri Özel Ödülü: Madalya. 
11- Yarışmaya katılan tüm çizerlere dijital sertifika gönderilecektir. 
12- Yarışmada ödül kazanan sanatçılardan törene katılmak isteyenlerin yol masrafları kendilerine ait olmak üzere bir gecelik konaklamaları karşılanacaktır. Törene katılamayanların ödülleri adreslerine gönderilecektir. 
13- Seçici kurul; karikatür sanatçıları; Ali Rastroo (İran), Altan Özeskici (Türkiye), Aşkın Ayrancıoğlu (Türkiye), Erhan Yaşar Babalık (Türkiye), Fawzy Morsy (Mısır), Makhmud Eshonkulov (Özbekistan), Musa Keklik (Türkiye), Gençlik Merkezi Müdürü: Halil Emre Kaya (Türkiye), Akademi Spor Kulübü Başkanı: Kesim Yıldız (Türkiye). 
14- Yarışmaya katılan karikatürler, düzenleyen kurumların arşivinde kalacak, eser sahibinin adı belirtilerek afiş, takvim, broşür, dergi, kitap, gazete, sosyal medya vb. organlarda yayımlanabilecektir. 
15- Yarışmaya katılan karikatüristler yukarıdaki koşulları kabul etmiş sayılırlar. 
16- Tüm katılımcılara başarılar dileriz. 

Hiç yorum yok: