3.4.22

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Seminerlerinin Yeni Konuğu Hüseyin Çakmak


Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nin Düzenlediği “Fine Talks” Seminerleri Devam Ediyor
SEMİNERİN YENİ KONUĞU HÜSEYİN ÇAKMAK

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nin üniversite öğrencilerine yönelik ve halka açık yapılan “Fine Talks” adı altındaki seminerler dizisi yeniden yüz yüze yapılmaya devam ediyor. 

Güzel Konuşmalar” anlamına gelen “Fine Talks” isimli seminerler, güzel sanatlar, mimarlık ve iletişim alanlarında başarı kazanmış kişilerin mesleki deneyimlerini aktarmalarından oluşuyor. Bu haftanın konuğu ise yine Kıbrıs için önemli bir değer olan araştırmacı yazar ve karikatür sanatçısı Hüseyin Çakmak oluyor. 

Hüseyin Çakmak 1964 yılında Lefkoşa’da (Kıbrıs) doğdu. Karikatür çizmeye 1976 yılında Türkiye’deki Gırgır mizah dergisi sayesinde başladı. 1983 yılından günümüze, Kıbrıs’ta ve dünyanın çeşitli ülkelerindeki birçok gazete ve dergilerde karikatürleri yayınlanmıştır. 1986 yılında beş karikatürcü arkadaşı ile Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği’ni kurdu ve dernek başkanlığına seçildi. Kıbrıs’ın yanı sıra 70’i aşkın ülkede eserleri sergilendi, uluslararası karikatür albümlerinde yayınlandı. Ulusal ve uluslararası karikatür yarışmalarında 177 ödül kazandı, birçok kez yılın karikatürcüsü seçildi. Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği’nde 23 yıl başkanlık görevinde bulunmuştur. 

Hüseyin Çakmak’ın Kıbrıs Amerikan Üniversitesi öğrencilerine meslek hayatındaki deneyimlerini ve başarı sırlarını aktararak merak edilen soruları yanıtlayacağı “Fine Talks” Semineri 05 Nisan 2022 Salı günü, saat 15.00’de Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nin sosyal alanı 55-57 Social Space’de gerçekleşecek.
*

Hiç yorum yok: