23.2.22

Dünya Basın Özgürlüğü Kanada 22. Uluslararası Basın Karikatürü E-Yarışması 2022

Dünya Basın Özgürlüğü Kanada 22. Uluslararası Basın Karikatürü E-Yarışması 2022
1. Konu (Theme): Sükut altındır (Silence is golden) 
Kültürel bölünmemizin kaynaklarından en yenisi, iptal kültürü.  
İster sosyal medyada, ister canlı etkinliklerde olsun, birini 'iptal etmek' aforozun güncel versiyonu haline geldi ve hem sağ, hem de sol siyasi partizanlar tarafından sivil söylem ve medya özgürlüğüne karşı caydırıcı bir silah olarak kullanılıyor. 
Sistemik ırkçılığa, kadın düşmanlığına ve yabancı düşmanlığına karşı çıkan ilericiler, seslerini duyurmak için aşırı taktiklere başvurma ihtiyacı duyuyorlar. 
Tarihin yeniden yazılmasından korkan gelenekçiler, kendilerince, muhalifleri susturmak ve tarihin yanlışlarını örtbas etmek için iptal kültürünü kullanıyor. 
2. Ödüller: Birincilik: 1500 $ + UNESCO Kanada sertifikası; İkincilik: 750 $; Üçüncülük: 500 $.
Para ödülleri Kanada Doları cinsindendir. Ayrıca nakit karşılığı olmayan 10 adet Mükemmellik Ödülü verilecektir.
3. Her sanatçıdan yalnızca 1 adet karikatür kabul edilecektir. Eser siyah-beyaz veya renkli olabilir, ancak daha önce ödül kazanmamış olmalıdır.
4. Karikatürün ölçüleri en fazla A4: 21 x 29.2 cm ya da 8.50 x 11 inç ve eser dosyası jpeg veya pdf formatında, 300 dpi çözünürlükte olmalıdır.
5. Karikatürcünün adı, adresi, tel no ve kısa biyografisi (name, address, telephone number, short biography) bilgileri eserin eklendiği e-mail iletisinde yer almalıdır.
6. Katılan eserler Dünya Basın Özgürlüğü Kanada tarafından yarışma etkinliği tanıtımı için kullanılabilir.
7. Kazananlar 3 Mayıs 2022'deki Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde açıklanacak, ayrıca kendilerine e-mail yoluyla haber verilecektir. 
8. Kazanan sanatçıların isimleri ve eserleri Dünya Basın Özgürlüğü Kanada web sitesinde yayınlanacaktır: https://worldpressfreedomcanada.ca/
9. Yarışmaya son katılma: 08 Nisan 2022 Cuma günü 24.00 EDT. 
Eserlerin yollanacağı e-mail adresi: info@worldpressfreedomcanada.ca 
Kaynak: caricaturque . 

Hiç yorum yok: