1.6.21

TGC Sedat Simavi Ödülleri 2021 Karikatür Ödülü adaylık koşulları ve Seçici Kurulu

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) kurucu başkanı Sedat Simavi adına 45 yıldır verilen ödüllere başvurular başladı. TGC Sedat Simavi Ödülleri’ne başvurular 30 Eylül 2021 Perşembe günü saat 17.00’de sona erecek. 
TGC Sedat Simavi Ödülleri’nde Gazetecilik, Radyo, Televizyon, Karikatür, Edebiyat, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Spor olmak üzere 9 dalda ödül veriliyor. Ödül dallarının sayısı ve Seçici Kurul üyeleri her yıl Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu tarafından belirleniyor. 
Karikatür 
Karikatür ödülü için, yazılı medya ve internet haber sitelerinde yayınlanan tek veya bant karikatürlerle kamuya son bir yıl içinde iletilmiş güncel ve özgün eserlerle aday olunabilir. 
Yarışma karikatüristlerin başvurusuna açık olduğu gibi, Ön Araştırma Kurulu da aday önerebilir. 
Adayın önerdiği eserin yanına ekleyeceği son bir yıl içindeki (Madde V’e bakınız) tüm çalışmalarından seçilmiş örnekler de dikkate alınır. 
İnternet haber sitelerinde yayınlanan karikatürlerin, bağlantıları (linkleri) ile birlikte kopyasının 1 adet Flash belleğe kaydının yapılarak teslimi gerekir. 
MADDE V 
ÖDÜL DALLARINDAKİ YILLARIN TANIMI 
Ödül dallarındaki “son beş yıl” tanımı; 2021 yılı için, 01 Ekim 2016 - 30 Eylül 2021 tarihleri arasını, “son bir yıl” tanımı ise, 01 Ekim 2020 - 30 Eylül 2021 tarihleri arasını kapsar. 
2021 KARİKATÜR ÖDÜLÜ SEÇİCİ KURULU: 
1- Behiç AK (Cumhuriyet Gazetesi Çizeri) 
2- Nuray ÇİFTÇİ (Çizer, Grafik Tasarımcı) 
3- Hicabi DEMİRCİ (Çizer) 
4- Prof. Dr. Fevzi KARAKOÇ (Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi) 
5- Nuray ÖZGER (Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Balotaj Kurulu Üyesi) 
6- Sefer SELVİ (Evrensel Gazetesi Çizeri) 
7- Emre ULAŞ (Yeniçağ Gazetesi Çizeri). 
Tüm ayrıntılar için bkz: tgc.

Hiç yorum yok: