2.12.20

Geçen aydan bugüne kısa kısa

* Kolombiya'da bu yıl 27. edisyonu gerçekleştirilen Uluslararası Rendon Karikatür (CartoonRendon) Festivali ödülleri açıklandı. "Covid-19 salgınından öğrendiklerimiz" konulu etkinlikte Türkiye'den Hicabi Demirci Birincilik Ödülü kazandı (Yukarıda). Tüm kazanan eserler, etkinlik fotoğrafları ve seçilenler için tıklayınız.
* Hırvatistan'da yapılan 5. Uluslararası Karikatür Sergisi, Cakovec 2020'de ödül sahipleri belli oldu. Yetişkinler kategorisinde Türkiye'den Halit Kurtulmuş Aytoslu'ya Üçüncülük Ödülü verildi. "Covid-19 (Maske-Mesafe-Aşı)" konulu etkinlikte 16 yaş ve altı çizerlerin katıldığı Gençler kategorisinde Birincilik Ödülü de Türkiye'den Paylaş Kiraz'ın oldu. 
* Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'nde bu yıl ikincisi düzenlenen Ben, Itar Pejo Uluslararası Karikatür ve Aforizma Yarışması sonuçlandı. Etkinlikte Türkiye'den Serpil Kar Özel Ödül kazandı (Üstte).
* Endonezya'daki Semarang Devlet Üniversitesi (UNNES) Dil ve Sanat Fakültesi Görsel Tasarım Bölümü tarafından bu yıl "Covid-19 için Eğitim Karikatürleri" konulu düzenlenen uluslararası e-katılımlı serginin e-albümü yayınlandı ve çeşitli özel ödüller verildi. E-albümde Türkiye'den katılan birçok çizerin çalışması bulunuyor. Ödül kazanan sanatçılar arasında da Türkiye'den Seyit Saatçı, Oğuz Gürel, Orhan Öztürk ve Musa Gümüş var.
* İtalya'nın Trento kentinde bu yıl 28.si Sınırlar/Hudutlar konulu düzenlenen ve Türkiye'den Doğan Arslan'ın Birincilik (1.000 €), Musa Gümüş'ün Mansiyon ödülü kazandıkları Uluslararası Studio d'Arte Andromeda Karikatür Yarışması'nda seçilen çizerler arasında Türkiye'den Cabbar Turşu, Hamza Akın, Hicabi Demirci, Musa Kılıçaslan ve Serpil Kar yer alıyor.
* Romanya'da geçen yıl düzenlenen 14. HumoDEVA Uluslararası Karikatür Sergisi ödülleri açıklandı. Politikacılar, Tavuk-Horoz-Yumurta ve Serbest konularda yapılan etkinlikte Türkiye'den Ahmet Aykanat, Mükemmellik Ödülü (Özel Onur Diploması ve BESTCARTOONS websitesinde kişisel galeri) kazandı. Tüm kazananlar için tıklayınız.
* 75. Yunus Nadi Ödülleri açıklandı. Karikatür dalında Önder Önerbay ödüllendirildi (Üstte).
* Polonya'nın "Balık" konulu geleneksel yarışması Karpik'in bu yılki 18. edisyonunda kazananlar belli oldu. Ödüllerin neredeyse tamamını Leh sanatçıların paylaştığı etkinlikte uluslararası çizer olarak sadece Türkiye'den Musa Gümüş, Sırbistan'dan Goran Celicanin ve Ukrayna'dan Konstantin Kazanchev Onur Mansiyonu (Diploma) kazandı.

Hiç yorum yok: