14.11.20

16. Dünya Basın Karikatürleri Yarışması, Caldas da Rainha 2021, Portekiz

16. Dünya Basın Karikatürleri Yarışması, Caldas da Rainha 2021, Portekiz
 
Yayınlanmış eserlere, özellikle basında çalışan çizerlere açık olan yarışma üç dalda düzenleniyor: Basın karikatürü (editorial cartoon); portre karikatür (caricature); karikatür (gag cartoon). 
Basın karikatürünün 2020 yılındaki aktüel gerçek olaylar ve kişilerle ilgili olması beklenirken, konusu güncel olaylara dayanmayan eserler karikatür (gag) dalında ele alınacak, portre karikatürlerde ise mizahi nitelik göz önünde tutulacaktır. 
Sayı: Her dalda en çok 1 orijinal karikatür. Dijital araçlarla üretilmiş yüksek nitelikli baskı eserler, sanatçı tarafından imzalanma koşuluyla orijinal olarak kabul edilecektir; ancak bu eserlerde kullanılan teknik ve yazılım programı, katılım formunda belirtilmeli ve eserin dijital dosyası da CD, DVD veya USB bellek içinde eklenmelidir. 
Her eserin arka yüzüne dikkatle yazılmış bir katılım formu ve tanıtım etiketi yapıştırılmalıdır. 
Eserde bir başlık ya da altyazı kullanılmışsa, bunun ingilizce karşılığı tanıtım etiketine eklenmelidir. Eserler iki kalın karton arasında yollanmalıdır. (Katılımcının posta kutusu adresi kabul edilmiyor, konut/iş adresi isteniyor). Paket/Zarf üzerine, içindekilerin ticari değeri olmadığını belirten "WITHOUT COMMERCIAL VALUE" notu yazılmalıdır.
Eserlerin düzenli olarak çıkan ve satış bedeli karşılığı okura ulaşan bir gazete ya da dergide 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 tarihleri arasında yayınlanmış olması esastır. Bu koşulun gereği olarak, eserin yayınlandığı yayın organının adı ile yayın tarihinin görülebildiği ve eserin yer aldığı sayfa, eserle birlikte yollanmalıdır. Ayrıca, eser(ler)in yer aldığı yayın organının başlığı da, yeniden basım olanağı verecek boyutta olmak üzere, birlikte yollanmalıdır. 
Üç yıl önce başlayan bir uygulamayla, gazetecilik/basın niteliğine sahip internet yayınlarında yer alan eserler de yarışmaya kabul edilmektedir. Bu eserlerin yer aldığı yayın sayfasının yayın adı ve tarihinin de okunabildiği ekran görüntüsünün yüksek çözünürlüklü çıktısı, arka yüzü yayıncı tarafından onaylanmış olarak eklenmelidir. Bu yayın sayfasının 31 Mart 2021 tarihine kadar ulaşılabilir olması gereken bağlantı (link) adresi, katılım formunda dikkatli/yanlışsız bir şekilde belirtilmelidir.
Boyut: En fazla A3 (420 x 297 cm). 
Eserlerin iadesi: Ödül kazananlar dışındaki (yarışma koşullarına uyan) tüm eserler, sergiye/albüme seçilenler ise sergileme sonrası, geri yollanır. 
Seçilenlere katılım sertifikası ve albüm gönderilecektir. 
Ödüller: 
Büyük Ödül 10.000 Avro (3 alanda Birinci seçilen eserlerden birisine verilecek olan Büyük Ödül sahibi sanatçıya ayrıca Birincilik Ödülü nakit karşılığı ödenmez). 
Her 3 alanda ayrı ayrı olmak üzere: Birincilik 3.000, İkincilik 2.000, Üçüncülük 1.000 Avro.
Ödül kazanan 9 sanatçı ödül töreni için davet edilerek ağırlanacaktır. 
Jüri dilerse finalistler için ek ödüllendirme yaparak Onur Mansiyonları verebilir. 
Ödül ve mansiyon kazanan sanatçılara madalya ve diplomalar verilecektir. 
Sergi açılışı ve ödül töreni: Tarihi daha sonra duyurulacak ve CCC / Caldas da Rainha Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılacaktır. 
Yarışma adresine son teslim: 31 Ocak 2021 (SÜRE UZATILDI:) 20 Şubat 2021 
Yarışma posta adresi: WORLD PRESS CARTOON, CONCURSO INTERNATIONAL 2021, AP. 1179 EC PICOAS 1050-001 LISBOA – PORTUGAL
Kargo (TNT, DHL, FEDEX, UPS, vb.) ile katılım için adres: WORLD PRESS CARTOON, CONCURSO INTERNACIONAL 2021,  AV. RESSANO GARCIA, 36, 1º DTO. 1070-237 LISBOA – PORTUGAL 

Hiç yorum yok: