31.7.20

Uluslararası karikatür yarışmalarında çizerlerimizin yeni başarıları

* Malezya'da bu yıl yapılan "Mirasımızı Korumak" konulu Uluslararası Karikatür Festivali Sergi ve Yarışması ödülleri duyuruldu. A3 ölçüsünde işlerin internetten kabul edildiği etkinlikte Türkiye'den Yüksel Cengiz 10 Teselli Ödülü'nden birini kazandı. Yüksel Cengiz'e, ayrıca, Romanya'da 36.sı düzenlenen "Baküs" konulu Uluslararası Mizah ve Yergi Festivali Altın Elma 2020'de Karikatür dalındaki Teodoreanu çalışmasıyla (Yukarıda) Özel Ödül verildi.
* Portekiz'de düzenlenen 3. Fartoon Karikatür Sergisi 2019 ödülleri açıklandı. Sembolik nitelikte olan ilk üç derecenin yanı sıra verilen iki Onur Mansiyonu'ndan biri Türkiye'den Oğuz Gürel'in oldu. Geleneksel posta veya elektronik katılımın kabul edildiği uluslararası etkinlikte konu "Göç Olgusu ve Avrupa" olarak duyurulmuştu.
* Portekiz'de bu yıl düzenlenen 22. PortoCartoon Uluslararası Karikatür Yarışması sonuçlandı. "Açlık, Yoksulluk, Eşitsizlikler" ana konusu yanı sıra Albert Einstein ve müzik sanatçısı Chico Buarque konulu portre karikatürlerin de katıldığı etkinlikte Türkiye'den Halit Kurtulmuş, Chico Buarque konulu dalda Onur Mansiyonu (50 Avro) kazandı.
* Kosova'da bu yıl HitHi Karikatürcüler Derneği'nce düzenlenen 6. Ferizaj Uluslararası Karikatür Sergisi Yarışması'nın uluslararası jürisinde Türkiye'den Kamil Yavuz görev aldı. Kovid-19 ve Serbest konulu A4 ölçüsünde eserlerin internetten kabul edildiği etkinliğe gönderilen 1650 karikatürden ön seçici ulusal kurulun iki gün önceden belirlediği 99 çalışma uluslararası jüriye sunularak ödüllendirme yapıldı. Ödüllerin tamamen sembolik nitelikte olduğu yarışmanın e-albümü için tıklayınız.

Hiç yorum yok: