17.6.20

Çizerlerimizin uluslararası etkinliklerdeki yeni başarıları

* Çin'de düzenlenen Uluslararası UYACC 2020 "Bahara Özlem" karikatür yarışması sonuçları açıklandı. Anti-koronavirüs ve umut, sevgi, cesaret, çevreyi koruma, daha iyi bir dünya için güç birliği gibi olumlu duygu ve tutumların birlikte işlendiği karikatürlerin istendiği etkinlikte verilen 3 Gümüş Madalya'dan birini Türkiye'den Musa Gümüş'ün çalışması kazandı (500 $) (Yukarıda)
Bir süredir uluslararası sanat etkinliklerine Türkiye'den katılmakta olan ressam Dinildomar bu kez memleketi Brezilya üzerinden katılarak Bronz Madalya kazandı (300 $). 
Seçkin Finalist Eser ödülü (200 $) kazananlar arasında yine Türkiye'den Engin Selçuk'un bir karikatürü yer alıyor. Tüm kazananlar için tıklayınız.
* Romanya'da bu yılki konusu Voltaire'in ünlü özdeyişi "Elinde kalem tutan, savaşıyor demektir" olarak belirlenen 14. Uluslararası Bucovina Karikatür Sergisi sonuçları açıklandı. Yarışma sergisine eseri seçilen çizerler arasında Türkiye'den Muammer Olcay, Ahmet Yazıcı, Cem Koç, Doğan Arslan, Mete Ağaoğlu, Muhammet Bakır, Musa Gümüş, Hayrettin Oturgan, Sait Munzur ve Yüksel Cengiz yer alıyor. Kazanan, finalist (nominated) ve sergilenen eserleri tanıtan etkinlik videosu için tıklayınız.
* Portekiz'de bu yıl 10.su düzenlenen Lizbon Şenlikleri Sardalya Tasarımı Yarışması sonuçlandı. 53 ülkeden 3639 görsel çalışmanın gönderildiği uluslararası yarışmada ödüle değer bulunan 6 işten biri Türkiye'den Muhammet Akyıldız'ın çalışması. Yedinci olarak, öğrencilerin katıldığı ulusal "Turma de Sardinha" bölümünde birinci seçilen işin gönderildiği okula da aynı ödül veriliyor (1.500 €) (Aşağıda). Etkinlikte ayrıca nakit karşılığı olmayan 3 adet Onur Mansiyonu (ikinci sayfada) ile 2 adet öğrenci Başarı Ödülü verildi.
* Bu yıl İran'ın resmi karikatür sitesi irancartoon tarafından düzenlenen Korona virüsü de yeneriz başlıklı uluslararası karikatür yarışmasının uluslararası jürisinde karikatürcümüz Eray Özbek jüri başkanı olarak görev alıyor.
* Brezilya'da bu yıl yapılacak 16. Limeira Uluslararası Karikatür Yarışması'nın uluslararası jürisinde Türkiye'den Menekşe Çam görev yapacak. Yarışmaya son katılım 30 Haziran 2020.

Hiç yorum yok: