17.5.20

Sosyal mesafeli bank : Bir tasarımın kısa tarihi

Fransa'nın Jonzac şehrinde bu yıl "Yaşama Sevinci" konulu düzenlenen 14. Uluslararası Karikatür Bienali'nin küresel koronavirüs salgını dolayısıyla gelecek yıl 25 Haziran'a ertelendiği haberiyle birlikte salgından etkilenenlere ve salgınla mücadele eden sağlık görevlilerine destek amaçlı yapılan çağrıya cevap veren dünya çizerlerinin işlerinden oluşan "Covid-19" Dayanışma Eylemi sergisinin dijital albümü duyuruldu. Albümde yukarıdaki çalışma dikkat çekiyor: Erwin Pischel, Almanya). 16.05.2020.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa’da Kestel Belediyesi tarafından üretilen ‘sosyal mesafeli bank’ ile ilgili bir fotoğraf paylaşarak, "Türkiye’nin pratik zekâsı, salgın şartlarında, sosyal hayata ilginç görüntüler kazandırmaya başladı" dedi. (Kaynak: Sözcü). 09.05.2020.
Çekya'da mizah ve karikatür konusunda duayen gazeteci Ivan Hanusek'in iki ayda bir yayınladığı E-GAG'in bu yılki ikinci sayısında yukarıdaki fotoğraflar yer alıyor. Bunlardan soldaki Hırvatistan'da her yıl "Issız Ada" konulu düzenlenen Oskarfest karikatür festivali sırasında geçen yıl çekilmiş ve Ivan'a Slovak dostları tarafından iletilmiş. Sağdakinin ise Çin Halk Cumhuriyeti'nden tüm dünyaya (özellikle ABD'ye) sosyal mesafeyi korumak için kent mobilyası seri üretim önerisi olarak internette dolaştığı belirtiliyor. 14.04.2020.
İlk olarak çizerimiz Semih Bulgur'un Facebook sayfasında ve kendi sitesinde yayınlanan İngilizce "Korona virüsten sonra" üstyazılı çalışmasını VIEWPOINT blogda paylaşmıştım. 25.03.2020.

Hiç yorum yok: