30.7.19

Gıdamızın Bozulan Kimyası konulu karikatür yarışması 2019, Türkiye

“Gıdamızın Bozulan Kimyası”
Konulu Karikatür Yarışması
Genel Kurallar ve Katılım Koşulları
1. Yarışma “Gıdamızın bozulan kimyası” konuludur.
2. Konu ile ilgili karikatürlerin, topraktan tabağımıza gıdanın yolculuğunda maruz kaldığı kimyasalı ele alması beklenmektedir. Soluduğumuz havadan, bedenimize, hayattaki her detayın kimya olduğunu ve zehiri belirleyenin doz olduğunu unutmayarak kimyanın gıda üretiminde iyi ve kötü kullanımları değerlendirilebilir. Gıda egemenliği, GDO, kimyasal katkılar, pestisitler, yanlış tarım politikaları, tohumun kimyasının bozulması, özetle tabağımızdaki yemeğin politik olduğu üzerine eserler beklenmektedir.
3. Yarışmaya katılım karikatür çizip katılmak isteyen herkese serbesttir. Her profesyonel ve amatör karikatürist bu yarışmaya katılabilir. Yarışmaya katılım için minimum yaş sınırı 14tür. 14-18 yaş aralığı bir grup olarak değerlendirilecek ve kazanan mansiyon ödülü alacaktır. 18 yaşından büyükler ana kategoriler için değerlendirilecektir.
4. Yarışmaya orijinal karikatürle katılınmalıdır. Fotoğraf, fotokopi vs. kabul edilmeyecektir. Bilgisayarla çizilmiş ve renklendirilmiş karikatürler de, katılımcının kendi el çizimi olması, kopyalanmış ürünler kullanılmaması koşulunda kabul edilecektir.
5. Katılımcılar yarışmaya en fazla 2 karikatür ile katılabilir.
6. Cinsiyetçi, ırkçı, homofobik, türcü karikatürler değerlendirmeye alınmayacaktır.
7. Yarışmaya katılanlar karikatürlerini, www.kmo.org.tr adresinden ya da TMMOB Kimya Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nden elde edip dolduracakları katılım formu ile birlikte
TMMOB Kimya Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi / Caferağa Mahallesi, General Asım Gündüz Caddesi, Yeğiner Apartmanı B Blok, No:37, 34710 Kadıköy/İstanbul
adresine posta yoluyla ya da elden ulaştırabilirler.
CD ile yollanacak eserlerde, CD üzerinde ve CD’nin içine konduğu zarf üzerinde katılımcının adı, soyadı yazmalıdır. Katılımcıların iletişim bilgilerini unutmaması önemlidir.
E-mail ile gönderilecek çalışmalar için gönderi adresi ise ercanzincir@kmo.org.tr ve istanbul@kmo.org.tr’dir.
Dijital olarak gönderilecek çalışmaların görüntü kalitesi yüksek olmalıdır. Katılımcının beyan ettiği e-posta hesabından başka bir hesap ile yollanacak karikatürler ise kabul edilmeyecektir. Katılım formuna ulaşılamadığı durumda Kimya Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’ni arayabilirsiniz.
8. Posta / Kargo sırasında zarar görmüş karikatürlerden kurumumuz sorumlu değildir. Bu yüzden, eserlerinizi paketlemeniz hususunda dikkatli olmanızı ve eserinizi iyi muhafaza edilmiş bir paketle yollamanızı rica ederiz. Zarar görmüş eserlerde tarafınızdan yenisi talep edilebilecektir.
9. Gönderilen karikatürler Kimya Mühendisleri Odası, Gıda Mühendisleri Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası arşivinde kalacaktır. Eserler ödül programını düzenleyen yayıncı kuruluşun hazırlayacağı ajanda, takvim, afis, poster, albüm, katalog, kitap, slayt gösterisi, eğitim etkinliği ve web sitesinde eser sahibinin ismini açık olarak belirterek, kullanım hakkına eser sahibi ile birlikte sahip olacaktır. Eserlerin yayıncı kuruluş dışında üçüncü şahıslarca, izinsiz kullanımı durumunda, sanatçı fikir ve sanat eserleri kanunundan doğan haklarını tek başına kullanabilir.
10. Katılımcılar katılım formunu imzalayarak yarışmaya katılabilir, imzasız form ile gönderilen karikatürler yarışmaya alınmayacaktır. Katılımcılar yarışma koşullarını kabul etmiş sayılırlar.
11. Yarışmada ödül kazanan ve dereceye giren karikatürlerden, ödül töreninin yapıldığı gün bir sergi düzenlenecektir. Ödül töreni “Gıda Haftası” etkinlikleri kapsamında cumartesi günü gerçekleştirilecektir. Net tarih ilerleyen zamanda duyurulacaktır.
12. Yarışmaya son gönderim tarihi: 23.09.2019 (SÜRE UZATILDI:) 10 EKİM 2019.
13. Jüri üyeleri ve düzenleme kurulunda görev alan kimse yarışmaya katılamaz.
Seçici Kurul
1. Zeynep Özatalay
2. Memo Tembelçizer
3. Cansın Çağlar
Düzenleme Kurulu
Saadet Selin Top (Kimya Mühendisleri Odası)
Beril Akaydın (Kimya Mühendisleri Odası)
Ercan Zincir (Kimya Mühendisleri Odası)
Nilgün Mutlu (Kimya Mühendisleri Odası)
Fahrettin Yılmaz (Kimya Mühendisleri Odası)
Fatma Koçak (Ziraat Mühendisleri Odası)
Osman Rıfat Yılmaz (Gıda Mühendisleri Odası)
Yarışma Afişi Eser: Fahrettin Yılmaz
Ödüller
Birinci: 2000 TL ve birincilik plaketi
İkinci: 1500 TL ve başarı plaketi
Üçüncü: 1000 TL ve başarı plaketi
Mansiyon (3 Kişi): Başarı plaketi ve çizim seti
Son Başvuru: 23.09.2019 (SÜRE UZATILDI:) 10.10.2019
Eser Teslimi: TMMOB Kimya Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi
Adres: Caferağa Mahallesi, General Asım Gündüz Caddesi, Yeğiner Apartmanı B Blok, No:37, 34710 Kadıköy/İstanbul
Tel: 0216 449 37 10 – 11 – 12, 0533 486 55 49
Etkinlik Sayfası:
https://www.facebook.com/events/486770698738113/
E-posta: istanbul@kmo.org.trercanzincir@kmo.org.tr .
*
Ayrıntılı bilgi ve Katılım Formu için kaynak: www.kmo.org.tr .

Hiç yorum yok: