14.3.19

Tan Oral Kıbrıslı Türk Karikatürcüler ile Biraraya Geldi

TAN ORAL KIBRISLI TÜRK KARİKATÜRCÜLER İLE BİRARAYA GELDİ
(14 Mart 2019 – Lefkoşa) Uluslararası üne sahip Türk karikatür sanatçısı Tan Oral, Doğu Akdeniz Üniversitesi(DAÜ) Mimarlık Fakültesi’nin davetlisi olarak Kuzey Kıbrıs’a geldi.
Tan Oral, DAÜ Sergi Salonu’nda yer alan “Türlükarikatürlü” kişisel karikatür sergisinin açılışında bulunmak ve DAÜ Mimarlık Fakültesi öğrencilerine sunum yapmak amacı ile 10 –12 Mart 2019 tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs’ta idi.
1986 yılından bugüne, Kıbrıslı Türk karikatürcüler ile tanışıklığı ve dostluğu bulunan Tan Oral, Kuzey Kıbrıs’ta kaldığı süre içerisinde, Mağusa ve Lefkoşa’daki Kıbrıslı Türk karikatürcüler ile buluştu ve sohbet etti.
12 Mart 2019 tarihinde, Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği yetkilileri ile Lefkoşa’da biraraya gelen Tan Oral’a, Türk ve Dünya Karikatür Sanatı’na yaptığı katkılar nedeni ile Girne Belediyesi ve Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği tarafından 2017 yılında verilen ancak, ödül törenine katılamadığı için alamadığı “Altın Zeytin Mizah Hizmet Ödülü” Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği Başkanı M. Serhan Gazioğlu tarafından takdim edildi.
Tan Oral, anlamlı bir ödüle uygun görüldüğü için, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ile Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği yetkililerine teşekkür etti.
KIBRIS TÜRK KARİKATÜRCÜLER DERNEĞİ
YÖNETİM KURULU

Hiç yorum yok: