5.11.18

Ayvalık'ta Ödüllü Zeytin Karikatürleri Sergisi

2018 ÖDÜLLÜ ZEYTİN KARİKATÜRLERİ AYVALIK’TA SERGİLENDİ
(05 Kasım 2018 – Girne) Girne Belediyesi ile Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği tarafından düzenlenen 2018 Zeytin Karikatürleri Yarışması’nda ödül kazanan eserler, Girne Belediyesi ile Türkiye’deki Ayvalık Belediyesi’nin işbirliği sonucu, 14. Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Günleri’nde sergilendi.
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ile Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği Başkanı M. Serhan Gazioğlu’nun yanısıra, kalabalık bir heyet, 14. Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Günleri’ne katıldı.
26 – 28 Ekim 2018 tarihleri arasında, Ayvalık’taki Cumhuriyet Meydanı’nda yer alan 2018 Uluslararası Ödüllü Zeytin Karikatürleri Sergisi’nde, 62 ülkeden 122 çizerin eserleri sergilendi.
Sergi açılışında yaptığı konuşmada, 2018 Uluslararası Ödüllü Zeytin Karikatürleri Sergisi’nin gerçekleştirilmesine katkı koyan herkesi kutlayan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, sanatın ve karikatürün öneminin farkındalığı içinde olduklarını söyledi. Rahmi Gençer, Girne Belediyesi ile Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği’nin başarı ile düzenlediği 2018 Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması’nda dereceye giren eserleri Ayvalıklılarla buluşturmaları; ödül kazanan İranlı karikatürcüleri de Ayvalık’ta ağırlamalarına vesile olduğu için Nidai Güngördü’ye teşekkür etti ve işbirliğinin sürmesini diledi.
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise, Girne ve Ayvalık arasındaki dostluğu pekiştirdiği için Rahmi Gençer’e teşekkür ederek, Ayvalık’ın sloganı olan “Sevgi”yi ziyaretleri sırasında fazlasıyla hissettiklerini belirttti. Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’e, seramikten yapılmış Kıbrıs Kapısı hediye eden Nidai Güngördü, “Bu kapı önce hoşgörüye, sonra sevgiye, sonra barışa açılacak” dedi.
Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği başkanı M. Serhan Gazioğlu, sergi açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Ayvalık’ın doğal güzellikleri ve barındırdığı kültür mirasları yanında, tanış olduğumuz sizlerle Akdenizli olmamızın doğasından gelen kültürel benzerliklerimiz ve sıcaklığınız bizleri etkilemiştir. Dilerim, insanlık ve Zeytin ilelebet birlikte yaşarlar ve böylesi ortak etkinlikler geleneksel bir şekilde devam eder.”
KIBRIS TÜRK KARİKATÜRCÜLER DERNEĞİ
YÖNETİM KURULU

Hiç yorum yok: