30.4.18

Üsküp'te Erdoğan Başol karikatür sergisi

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te ellinci yıl bienal etkinlikleri kapsamında Osten Art sanat galerisinde Türk karikatürcü Erdoğan Başol'un elli karikatüründen oluşan "Son Gülen Çok Güler" isimli karikatür sergisi Üsküplü sanatseverlere sunuldu.
Erdoğan Başol'un da hazır bulunduğu sergi açılışına Konsoloslar, resmi zevat ve birçok sanatçı katıldı. Makedon karikatür sanatçıları da Erdoğan Başol'u yalnız bırakmadılar. Kalabalık izleyici topluluğu tarafından beğenilen sergi, 5 Mayıs 2018 tarihine kadar devam edecek.
100'ün üzerinde ödül sahibi olan Erdoğan Başol, 1936 İstanbul doğumlu olup 1952'den bu yana çeşitli yayın organlarında, medyada karikatürleri devamlı olarak yayınlanmaktadır.
Türkiye Karikatürcüler Derneği'nde bir dönem Başkanlık yapmış olan Başol, Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması'nda jüri üyeliklerinde bulunmuş, Türkiye Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Müdürlüğü'nce "Türk karikatürüne otuz yılı aşkın hizmet" plaketi ile onurlandırılmıştır. Erdoğan Başol'un "Karmakarışık" ve "Kelamsız" (2001) adlı karikatür albümleri yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok: