23.2.18

Uluslararası Karikatür Yarışması Cusco 2018 konusu: Dürüstlük

Uluslararası Karikatür Yarışması Cusco 2018, Peru
Konu: Rüşvete, Yolsuzluğa karşı bir silah olarak DÜRÜSTLÜK (HONESTY, a weapon against Corruption)
Toplumlarımız, yüzyıllardır, farklı farklı koşullar ve etkenler yüzünden, Rüşvet ve Yolsuzluk denen bela tarafından kemirilip durmaktadır. İnsanlık değerlerinin yozlaştığı ya da yok olduğu tüm alanlar ve seviyelerde kökleşmiş olan bu mazarrat, gelişme ve ilerlememizi her yönden etkilemektedir. İnsanlık ruhundaki bu kirlenmeye karşı, eğer çocukluktan itibaren uygulanıp desteklenirse, hayli etkili olabilecek tek ilaç vardır: Dürüstlük. O nedenle bu yarışmanın hedefi, bireysel ve grup halindeki, özel ya da kamusal çabaları birleştirerek ortak bir bütünlük, özgürlük ve birlik sağlayarak bir sinerji oluşturmaktır. CARTA DE TINTA, PERUVIAN NORTH AMERICAN CULTURAL INSTITUTE, ICPNA CUSCO ve NATIONAL UNIVERSITY DIEGO QUISPE TITO of CUSCO, sizleri Cusco halkı ve tüm Perulular adına bu etkinliğe katılmaya davet etmektedir.
KOŞULLAR
1.Toprak Ana’nın hangi bölgesinde yaşarsa yaşasın, medeni durumu, dinsel inancı veya cinsiyetine bakılmaksızın, amatör ya da profesyonel, 18 ile 120 yaş arası tüm çizerler katılabilir. Yarışmayı düzenleme görevlileri katılamaz.
2.Yarışma konusu: Rüşvete, Yolsuzluğa karşı bir silah olarak DÜRÜSTLÜK (HONESTY, a weapon against Corruption).
3.Her katılımcı en fazla 3 adet, yazısız, konuşma balonsuz eser gönderebilir. Bu eserler, katılımcıya ait orijinal karikatürler olmalıdır; kopya veya esinlenme tespit edilirse jüri bunları yarışmadan çıkarır. Eserler daha önce ödül kazanmış da olabilir, bu katılıma engel değildir.
4.Teknik serbest olup siyah-beyaz veya renkli çalışılabilir; ancak katılım dijital yoldan yapılacaktır: 21cmx30cm, JPG format (dikey veya yatay), RGB renk ve kaliteli görüntü (300 dpi çözünürlük). Dosya adı, eserin adı olmalıdır.
5.Eser adı (title), çizer adı (name of the author), e-mail adresi (e-mail), tel no (phone), adres (address) ve ülke (country) bilgileri, 15 satırı aşmayan kısa biyografi (curriculum), bir foto veya çizgi portreniz ile göndereceğiniz eserin minyatür kopyasını içeren bir Word dosyasını her bir eser gönderiminde ayrıca ekleyiniz.
6.Son katılma tarihi: 14 Ekim 2018. Eser gönderme adresi: carpadetinta@gmail.com
7.Sponsorların garantilediği ödüller:
1. Ödül: 1,000 ABD $ + diploma
2. Ödül: 500 ABD $ + diploma
3. Ödül: 250 ABD $ + diploma
Onur Mansiyonu (Jüri kararına bağlıdır): diploma.
Sonuçlar 7 Kasım 2018’de açıklanacak ve şu sitelerde yayınlanacaktır:
www.carpadetinta.pe
www.icpnacusco.org
www.bellasartescusco.edu.pe
8.Jüri 5 uzman üyeden oluşacak ve kararı kesin kabul edilecektir.
9.Jüri kararı sonrasında, herhangi bir kopya veya başka eserden esinlenme tespit edilirse, ayrıca doğabilecek yasal sorumluluk katılımcıya ait olmak üzere, eserin diskalifyesi ve seçilmişse ödülün iptal ve iadesi zorunludur.
10.Katılan eserlerden seçilenlerin sergisi Cusco ve Peru’nun diğer bölgelerindeki galerilerde açılacaktır. Bunlar ayrıca bir sanal albümde toplanacaktır.
11.Katılımcı yukarıdaki koşulları tümüyle kabul eder ve eser(ler)inin LA SONRISA INCA Uluslararası Karikatür Yarışması tanıtım ve etkinliklerinde, odyovizüel uygulama ve yayınlarda kullanma hakkını devreder.
Ek bilgi için:
carpadetinta@gmail.com
pepesm@carpadetinta.pe
dianasm@carpadetinta.pe
PEPE SANMARTIN
Yarışma Organizasyon Kurulu Yöneticisi
www.carpadetinta.pe
Kaynak: carpadetinta + caricaturque.

Hiç yorum yok: