12.12.17

Uluslararası karikatür etkinliklerinde çizerlerimizin yeni başarıları

* Bu yıl "Gençlikten Yaşlılığa" ve Serbest konulu eserlerin kabul edildiği Romanya'daki 11. Urziceni Uluslararası Karikatür E-Yarışması'nda Türkiye'den Oğuz Demir Birincilik + Özel Ödül, Hilal Özcan Üçüncülük (Yukarıda), ve Serdar Kıcıklar Özel Ödül kazandılar.
* İtalya'da "Dürüst olun / olalım, dürüst!" başlığıyla gerçekleştirilen 29. Tolentino Bienali 2017'de Türkiye'den Musa Gümüş'ün "Elma" adlı çalışması Mansiyon ile ödüllendirildi. Gümüş, İspanya'da bu yıl 14.sü yapılan "Yeni Teknolojiler" konulu Uluslararası Barakaldo Görsel Mizah Bienal Yarışması'nda da İsrailli çizer Anton Chaly'i takiben İkincilik Ödülü'nü kazandı.
* Çin'de "Kaliteli internet, kaliteli kent" konusunda e-katılımlı düzenlenen FaceMi Şangay Uluslararası Karikatür Sergisi 2017'de ödüller açıklandı. Etkinlikte Türkiye'den Ahmet Aykanat ve Kaan Saatçı ile Kıbrıs'tan Hüseyin Çakmak, Bronz Ödül sahibi oldular.
* Suriye'de e-katılımlı düzenlenen "Barış/Huzur için Kadınların Eğitimi" konulu uluslararası karikatür yarışması sonuçlandı. Jüri üyeleri Saadet Demir Yalçın (Türkiye), Rasha Mahdi (Mısır), Saskia Gheysens (Belçika) ve Morhaf Youssef (Suriye) tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Ukrayna'dan Oleksy Kustovsky'nin çalışması Birincilik Ödülü'nü kazanırken, Türkiye'den Hicabi Demirci İkincilik ve Menekşe Çam Üçüncülük (Aşağıda) ödüllerini kazandılar. Aynı yarışmada çizerimiz Halit Kurtulmuş Aytoslu'nun da bir işi Özel Ödül ile değerlendirildi.
İlk yayın: 07.12.2017 20:00.
Güncelleme: 12.12.2017 11:30.

Hiç yorum yok: