2.11.17

5. KalDer Bursa Uluslararası Karikatür Yarışması 2018, Türkiye

5. KalDer BURSA
ULUSLARARASI KARİKATÜR YARIŞMASI
ŞARTNAME
KalDer Bursa Şubesi ve Anadolu Karikatürcüleri Derneği iş birliğinde; 13-14 Nisan 2018 tarihlerinde Bursa’da gerçekleştirilecek olan 16. Kalite ve Başarı Sempozyumu kapsamında, 5. KalDer Bursa Uluslararası Karikatür Yarışması düzenlenecektir.
1. Yarışma konusu: “DÖNÜŞÜMÜ YÖNETMEK
Yarışmanın konusu hakkında açıklama: Efesli Filozof Herakleitos antik çağda oluşturduğu metafizik anlayışta varlık problemini ‘Panta rei’ sözcüğü ile açıklar. Ona göre evren sürekli akan bir süreçtir, başı sonu olmayan bir değişmedir. Bu süreçte değişmeyen, sürüp giden hiçbir şey yoktur.
Şehirler ihtiyaçlar karşısında yeniden şekilleniyor. Yok olma riski taşıyan kaynaklar, doğayla barışık üretimi zorunlu kılıyor. Değişen müşteri beklentileri karşısında yenilikçi fikirler öne çıkıyor. Ülkeler ekonomik, sosyal, kültürel ve teknolojik yapılarını gözden geçiriyor. Ulusal kalkınma politika ve planlarında yeni stratejiler belirleniyor. Bugünün değişimleri, dönüşümleri bize antik çağın metafizik düşünürü Herakleitos’a hak verdiriyor sanki. Bugünün genç ve donanımlı yöneticileri iş dünyasında yerini alıyor ve zamanı etkin kullanmak, çağa hızla ayak uydurmanın kaçınılmazlığını görüyorlar. Sanayi ve hizmet sektörleri tüm hayat gibi bu dönüşüme ayak uydurmanın zorunluluğunu biliyor.
Böylece bu yıl beşincisini gerçekleştirdiğimiz KalDer uluslararası karikatür yarışmasının konusu da ‘DÖNÜŞÜMÜ YÖNETMEK’ oluyor.
2. Yarışmaya son başvuru tarihi: 17 Ocak 2018 Çarşamba
3. Yarışma uluslararası kapsamda olup amatör, profesyonel tüm karikatürcülere açıktır.
4. Katılım: En fazla üç karikatür, e-posta ile 300 dpi jpg formatında bursa@kalder.org adresine gönderilebilir.
5. Gönderilen karikatürler yayınlanmış olabilir. Ancak başka bir yarışmada ödül almamış olmalıdır. Çalıntı ve benzerlik tespiti için gönderilen karikatürler www.facebook.com/kalder.bursa sosyal medya hesabında 22.01.2018 - 31.01.2018 tarihleri arasında yayınlanacaktır. Bu tarihten sonra yapılacak itirazlar dikkate alınmayacaktır.
6. Yarışmaya gönderilen karikatürler KalDer’in organizasyonlarında (afiş, kitap, albüm, kartpostal, broşür, davetiye, sergi vb) basılıp kullanılabilecek, internet ortamında yayınlanabilecektir. Eserlerden birisi 13-14 Nisan 2018 tarihlerinde Bursa’da düzenlenecek olan 16. Kalite ve Başarı Sempozyumu’nun ana görseli olarak kullanılabilecektir. Bunun dışında tüm yayın hakları eser sahibine aittir. Yarışmaya eser gönderen sanatçı bu şartları kabul etmiş sayılır.
7. Ödüller:
- Birincilik Ödülü 3.000 TL ve plaket
- İkincilik Ödülü 1.500 TL ve plaket
- Üçüncülük Ödülü 750 TL ve plaket
- Üç adet mansiyon plaketi
- Anadolu Karikatürcüler Derneği Özel Ödülü (plaket)
Açıklama: Ödül kazanan sanatçılara para ödülü ve plaketleri 2018 Mart ayı içerisinde gönderilecektir. Yurtdışındaki sanatçıların ödemeleri, bankadan ödemenin yapıldığı güne ait döviz kuru dikkate alınarak Dolar üzerinden yapılacaktır.
8. Sonuçlar 10 Şubat 2018 Cumartesi günü www.facebook.com/kalder.bursa sosyal medya hesabından açıklanacaktır.
Jüri Üyeleri;
- Ahmet Aykanat (Türkiye) Karikatürist
- Mehmet Kahraman (Türkiye) Karikatürist
- Cüneyt Şenyavaş (Türkiye) Karikatürist
- Mehmet Zeber (Türkiye) Karikatürist
- Halit Kurtulmuş (Türkiye) Karikatürist
- Klaus Pitter (Avusturya) Karikatürist
- Ivailo Tsvetkov (Bulgaristan) Karikatürist
- Erdal Elbay (Türkiye) KalDer Bursa
- Aykan Kurkur (Türkiye) KalDer Bursa
- Arzu Özel (Türkiye) KalDer Bursa
Organizasyon Sorumlusu: Arzu Özel
Eserlerin gönderileceği e-posta: bursa@kalder.org
İletişim bilgileri:
Tel: 0224 241 60 10
KalDer Bursa Şubesi (Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi)
Fethiye Mah. Sanayi Cad. No:317/2 Nilüfer / Bursa / Türkiye.

Hiç yorum yok: