25.1.17

Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği 31. Yılında

KIBRIS TÜRK KARİKATÜRCÜLER DERNEĞİ 31. YILINDA
(25 Ocak 2017 – Lefkoşa) Musa Kayra, Hüseyin Çakmak, M. Serhan Gazioğlu, Alper Susuzlu, Mehmet Ulubatlı ve Cemal Tunceri isimli karikatür sanatçıları tarafından, 25 Ocak 1986 tarihinde Lefkoşa’da kurulan Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği 31. yaşını kutluyor.
Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği, her türlü baskılara, engellere ve tehditlere rağmen, Kıbrıs Türk karikatür sanatçılarının haklarını savunmak, Kıbrıs Türk Karikatür Sanatı’nı yurt içinde ve yurt dışında tanıtmak, Evrensel Karikatür Sanatı’nın ilerici geleneği doğrultusunda Kıbrıs ve Dünya barışına çizgileriyle katkı sağlamak amaçları ile kuruldu ve bu amaçlar doğrultusunda, 1986 – 2016 yılları arasında, Kıbrıs’ta ve Dünya’nın çeşitli ülkelerinde yüzlerce etkinlik gerçekleştirildi.
Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği geçtiğimiz yıl, “Kıbrıs’ta ve Dünya’da barışın, demokrasinin, insan haklarının, söz – düşünce ve anlatım özgürlüğünün gelişmesine; Kıbrıs’taki toplumların birarada yaşayabilmesi için şiddetin, ırkçılığın, savaşın, gericiliğin ve düşmanlığın engellenmesine” karikatür sanatı aracılığı ile Kıbrıs’ta ve Dünya’da 30 yıldır gerçekleştirilen etkinlikler nedeni ile Işık Kitabevi tarafından, 2016 Kitap Fuarı “Onur Ödülü”ne değer görülmüştü.
Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği’nin kurulmasında ve yaşatılmasında emeği geçen üyelerimize teşekkürlerimizi iletiyoruz.
KIBRIS TÜRK KARİKATÜRCÜLER DERNEĞİ
YÖNETİM KURULU
 

Hiç yorum yok: