15.6.16

Çukurova Belediyesi Çukurova Karikatür Festivali yarışması 2016, Türkiye

YARIŞMA KOŞULLARI;
1-Konu: Çukurova.
2-Amaç: Adana kent merkezindeki Tepebağ’dan Taşköprü, Anavarza, Tumlu ve Yılankale’ye, Mersin’de Kızkalesi ve Yumuktepe’den Tarsus’ta Kleopatra Kapısı ile Saint Paul Kilisesi ve Karataş’ta Magarsus Antik Kent Tiyatrosu'na kadar onlarca tarihi eser ve değeri, Tarsus’ta Şahmeran, Ceyhan’da Lokman Hekim efsanelerini, yılda 1’e 3 veren ve aynı adla anılan mümbit ovası, Karacaoğlan’dan başlayıp Orhan Kemal, Yaşar Kemal ve Muzaffer İzgü’yle süren edebiyat, Yılmaz Güney, Şener Şen, Menderes Samancılar, Aytaç Arman ile devam eden sinema, İdil Biret, Ferdi Tayfur gibi ses sanatçılarını ve daha onlarca kültür-sanat elçisini bağrından çıkaran büyük bir ovadır Çukurova.
Amaç Çukurova’nın tüm değerlerini karikatürün gücüyle ortaya çıkarmaktır.
3-Kapsam: Yarışma ulusal ölçeklidir. Amatör ve profesyonel tüm çizerlerin katılımına açıktır.
4-Teknik: Çizim tekniği serbesttir. Elle çizim tercih edilse de bilgisayar çıktıları da yarışmaya gönderilebilir ancak bu çıktılar ıslak imzalı olmak zorundadır. Gönderilecek eserin boyutu 1 adet A-4’ü geçmeyecektir.
5-Gönderilecek eserler daha önce yayınlanmış ve bir yarışmaya katılmış da olabilir ancak ödül almamış olmalıdır. Yarışmacı en çok üç eseriyle yarışmaya katılabilir.
6-Yarışmada ilk 3’e giren Adana dışındaki eser sahiplerinin Adana’ya geliş ve dönüş yol, Adana’da konaklama ve ağırlama giderleri Çukurova Belediyesi tarafından karşılanacaktır.
7-Eserler en geç 16 Eylül 2016 Cuma akşamı saat 17.00’ye kadar (SÜRE UZATILDI: 15 EKİM 2016), e-mail veya kargo yoluyla uygun büyüklükteki bir zarfın üzerine “Karikatür Yarışması” diye yazıldıktan sonra Belediye Evleri Mahallesi Türkmenbaşı Bulvarı No:61 Çukurova / Adana adresine gönderilmeli veya elektronik posta yöntemi tercih edilecekse e-mail: cukurovakarikatur@cukurova.bel.tr adresine gönderilmelidir.
(SON BAŞVURU: 15 EKİM 2016).
8-Festival ve yarışma hakkında gerekli bilgi www.cukurova.bel.tr adlı sitemizin anasayfasında yer almaktadır. Ayrıca telefonla 0322 / 2345325'den veya 0 322 / 239 64 64 -1040’dan gerekli bilgiler alınabilir.
9-Katılımcılar yarışmaya en çok 3 (üç) eserle katılabilirler. Her katılımcı eserini gönderirken kimlik bilgileri, iletişim telefonu ile fotoğrafı ve özgeçmişini de eklemelidir.
YARIŞMA ÖDÜLLERİ:
Yarışmada 15 yaş üstü kategorisinde 1'nci olan eser sahibine 5 bin TL, 2'nciye 3 bin TL, 3'üncüye 2 bin TL; 9-15 yaş aralığındaki çocuklardan 1’inciye Intios bilgisayar, 2’nci ve 3’üncüye Bamboo bilgisayar ödül olarak verilecektir.
JÜRİLER:
9-15 Yaş Jürisi: Penguen ve Süper Penguen’in çizeri Feyzi Özşahin yönetiminde Süper Penguen dergisi ekip olarak jüri görevini üstlenmiştir. Organizasyon komitesinde yer alan Sefa Sofuoğlu, Serdar Sayar, Mustafa Öncül ve Mehmet Saygın ön elemeyi pdf formatında yaptıktan sonra eserleri Süper Penguen’e iletecek, Feyzi Özşahin yönetimindeki ekip ise son elemeyi yapacak.
15 Yaş Üstü Jürisi: İ. Serdar Sayar, Sefa Sofuoğlu, Cumhur Gazioğlu, Musa Gümüş, Oğuz Gürel, Bülent Arabacıoğlu ve Behiç Pek’ten oluşmaktadır.

Hiç yorum yok: