27.1.15

Nilüfer Belediyesi'nden Çanakkale zaferi anısına uluslararası karikatür yarışması 2015

18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA GÜNÜ ANISINA
NİLÜFER BELEDİYESİ ULUSLARARASI KARİKATÜR YARIŞMASI
BURSA - TÜRKİYE
Son Katılım tarihi: 3 Mart 2015
Konu: “SAVAŞ ve BARIŞ”
Yarışma detayları:
Bursa Nilüfer Belediyesi ve Anadolu Karikatürcüler Derneği işbirliğinde, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Şehitler Haftası etkinlikleri kapsamında uluslararası karikatür yarışması düzenlenmektedir. Yıkıcı etkisiyle savaşın tüm taraflarını derinden etkileyen yaklaşık 500 bin askerin öldüğü Gelibolu Cephesi, Anzak askerleri için de sömürge karşıtlığının oluşması ve millet olma bilincinin başlaması açısından oldukça önemlidir. Çanakkale Savaşı gündüz savaşan geceleri siperlerden birbirine sigara atan askerlerin hikayesidir. Yaşadığı toprakları koruyan Türk askerlerinin ve haritada yerini dahi bilmediği Çanakkale’ye savaşa gelen Anzak askerlerinin hikayesidir. Sömürge karşıtlığının arttığı savaştır. Nilüfer Belediyesi günümüz savaşlarına da gönderme yaparak, en etkili anlatım biçimlerinden olan karikatürü, anma etkinliklerine dahil etmek için bu organizasyonu Anadolu Karikatürcüler Derneği ile birlikte düzenlemektedir. Etkinlikte savaşı ve barışı anlatan her eser değerlendirmeye alınacaktır.
Yarışma uluslararası platformda olup amatör, profesyonel tüm karikatürcülere açıktır.
Katılım:
En fazla üç karikatür, e-posta ile 300 dpi jpg formatında, A4 boyutunda anatoliancartoon@gmail.com adresine gönderilecektir.
Gönderilen karikatürler yayınlanmış olabilir. Ancak başka bir yarışmada ödül almamış olmalıdır.
Benzer ve kopya tespiti için gönderilen karikatürler www.anadolukarikaturculerdernegi.org web sitesinde 03-06 Mart 2015 tarihleri arasında yayınlanacaktır. Bu tarihten sonra yapılacak itirazlar dikkate alınmayacaktır.
Jüri, 9 Mart 2015 Pazartesi günü toplanacaktır.
Jüri üyeleri:
Ahmet Aykanat,
Mehmet Kahraman,
Cüneyt Şenyavaş,
Kemal Akkoç,
Halit Kurtulmuş
Nilüfer Belediyesi Temsilcisi
Nilüfer Belediyesi Temsilcisi.
Yarışmaya gönderilen karikatürler Nilüfer Belediyesi organizasyonlarında (afiş, kitap, albüm, kartpostal, broşür, davetiye, sergi vs) basılıp kullanılabilecek, internet ortamında yayınlanabilecektir. Nilüfer Belediyesi, karikatürleri ticari amaçla kullanmayacaktır. Bunun dışında tüm yayın hakları eser sahibine aittir. Yarışmaya eser gönderen sanatçı bu şartları kabul etmiş sayılır.
Albüm yayını için seçilen karikatürlerden hazırlanacak yarışma albümü, albümde eseri olan
karikatürcülere gönderilecektir.
Ödül töreni ve sergi, organizasyon komitesinin daha sonra belirleyeceği bir tarihte yapılacak ve yarışmaya katılan karikatüristlerle birlikte kamuoyuna duyurulacaktır.
Ödüller:
Birincilik Ödülü 1000 USD ve Plaket
İkincilik Ödülü 700 USD ve Plaket
Üçüncülük Ödülü 500 USD ve Plaket
Üç adet mansiyon (100 USD ve Plaket)
Organizasyon Sorumlusu:
Birgül Telli Uysal
İçerik Ofisi
birgul@icerikofisi.com
+90 224 233 66 92
Kaynak: anadolukarikaturculerdernegi.

Hiç yorum yok: