24.12.14

19. Uluslararası Barış ve Hoşgörü için Faks ve E-mail Yarışması 2014-2015, İtalya

19. Uluslararası Barış ve Hoşgörü için Faks ve E-mail Yarışması 2014-2015, İtalya
Tüm öğrencilere, okullara ve profesyonel sanatçılara açık bir yarışma. Eserlerin mizahi olması özellikle vurgulanmamakla birlikte, nakit karşılığı en yüksek ödülün mizahi bir yorum getiren esere verilecek olması karikatür ve mizahi resim yapan sanatçıların ve öğrencilerin katılması için yeterli sayılabilir. Ancak verilen konuları işleyen her türlü resim çalışması gönderilebilir gözüküyor.
Spilimbergo Ortaöğretim Enstitüsü tarafından düzenleniyor; İtalya Cumhurbaşkanı, Barış için Ulusal Koordinasyon Merkezi bağlantılı yerel dernekler, UNESCO, UNICEF, Entegrasyon Bakanlığı, Pordenone Vilayet ve Spilimbergo Kent Meclisleri ile çeşitli kültürel kuruluşlar tarafından destekleniyor.
Konu: Barış, Hoşgörü; Irkçılıkla mücadele, İnsanlar arasında dayanışma, İnsan Haklarının savunulması.
Katılım 2 dalda yapılabiliyor:
A) FAX ile (++39 0427 40898) veya JPG formatta en fazla 1.5 MB olmak üzere E-MAIL ile (istsuperiore@faxforpeace.eu) adresine eser(ler)inizi gönderebiliyorsunuz (Okulda, gelen eserler bir dönüşüm programı çerçevesinde 30 Kasım 2014’ten itibaren sergilenmeye başlamıştır ve sergi 31 Mart 2015’e kadar açık kalacaktır).
B) En fazla 5 dakika uzunlukta ve sıkıştırılmış olarak istsuperiore@faxforpeace.eu adresine iletilebilecek KISA FİLM veya ÇİZGİ FİLM ile: AVI, MPEG, REAL VIDEO, QUICKTIME, VIDEO FOR WINDOWS, vb. yaygın formatlardan birinde gerçekleştirilebilir bu filmler ve geleneksel posta ile de aşağıdaki yarışma adresine yollanabilir.
Her eser için sanatçı adı soyadı (full name), adresi (address), ülkesi (nation) tel no (telephone number), varsa faks no (fax number) veya elmek (e-mail) adresi iletilmelidir. Öğrenciler bunlara ek olarak okul adı ve adresi (address school:) ile aşağıdaki ödüller kısmında sıralanan okul grubu veya kademelerinden hangisinde okumakta olduğunu (grade:) ve sınıfını (class:) belirtmelidir.
Sayı: En az 1 eser!
Ödüller:
En İyi Eser – Yuva / Ana Sınıfı (Nursery School) ve İlkokul (Primary School): 300 Avro
En İyi Eser - Ortaokul (Low Secondary School): 300 Avro
En İyi Eser – Lise (Secondary High School): 300 Avro
En İyi Eser – Kısa Film (Short Film) veya Çizgi Film (Cartoon): 300 Avro
En İyi Eser – Sanatçılararası: 300 Avro
Özel En İyi Eser – Konunun insani ve yurttaşlık boyutuna dikkat çeken en başarılı mizahi veya eleştirel yorum: 500 Avro
Cumhurbaşkanlığı Özel Ödülü – Katılımcı okuldan gönderilen eserlerin toplam kalitesi ve sunulan projenin konuyla ilgili öğretici niteliği göz önüne alınarak bir okula verilecek madalya.
Tek tek öğrenciler eser yollayabildiği gibi, ortak bir eserle bir sınıf ya da okul da katılabiliyor.
Eserler geri verilmez. Gönderilen tüm eserler düzenleme komitesi tarafından kâr amacı gütmeyen her türlü tanıtım, sergi, basım ve yayın amacıyla kullanılabilecektir. Hazırlanacak albüm, talep eden katılımcılara yollanacaktır.
Son katılma: 28 Şubat 2015 saat 24.00.
Video veya CD yollamak için yarışma adresi:
Istituto d’istruzione superiore di Spilimbergo - Il Tagliamento
via degli Alpini, 1 - 33097 Spilimbergo (Pordenone) Italia
tel. + 39 (0) 427 40392 - fax + 39 (0) 427 40898
e-mail: istsuperiore@faxforpeace.eu
WEB: www.faxforpeace.eu.
(Kaynak: caricaturque)

2 yorum:

Deniz ŞAHİN dedi ki...

Yarışma adresinde bir sorun var. Dosyaları gönderemiyorum. Yardımcı olur musunuz?

KOZY dedi ki...

Ben 6 Ocak'ta karikatür yolladım, geri gelmedi, yani şu e-adrese gitmiş olmalı: istsuperiore@faxforpeace.eu
Ayrıca, yazının sonundaki kaynak sayfada şartname görseli var, oradan kontrol edebilirsiniz e-mail adresini.
Onun dışında, kullandığınız bilgisayar ya da i-phone virüs, vb sorunlu olabilir, başka bir tanesinden ve (internetin yoğun olmadığı) başka bir zamanda denemekte fayda var. Yine kontrol için kendi adresinize, ya bir arkadaşınıza, gerekirse benim adresime yollamayı deneyin.
Karşı taraf resmi bir kuruluş olduğundan, çalışma saatleri dışında mesaj kutusunu güvenlik için kapalı tutuyor da olabilir, gerçi ben saat 03:55'te yollamışım. İtalya, ya da Avrupa çalışma saatleri içinde yollamayı deneyin.