24.11.14

Amasya Belediyesi Yarışmalar 2014 albümü

Öğretmenler Günü hediyesi misali, "Amasya Belediyesi Yarışmalar 2014" albümü bugün adresime ulaştı. Baştan sona renkli olarak basılan bu ciltli albümün ölçüleri: 21.5x20.6x2.0 sm.
Bilindiği gibi, bu yıl 5.si yapılan ulusal karikatür yarışması "AŞK'ın Başkenti AMASYA" konusunda düzenlenmişti. Yarışmaya 161 çizerin 281 eserle katıldığı belirtiliyor. Seçici Kurul üyelerini ödül kazanan eserlerle görüntüleyen fotoğrafın yanısıra diğer yarışmalar için olduğu gibi isim listesi de verilebilirdi; yine de bu tam kadro jüri resmi iyi olmuş, daha önceki edisyonlarda bir iki üye eksik fotoğraf veriliyor, o da "bazı isimler vitrin olsun diye mi yazılıyor" kuşkusu uyandırıyordu.
Bu sene önceki yıl olduğu gibi sergiye/albüme seçilenler listesi çıkmamıştı jüri toplantısı sonucunda. Fakat bu kez "Sergileme Ödülü Kazanan Eserlerimiz" ve "Albüme Girmeye Hak Kazanan Eserlerimiz" diye bölümler yapılmış albümde ve epey karikatür yayınlanmış. Belki de sergileme ödülü kazanan eser sahiplerine sertifika yollanacaktır, bilemiyorum.
Karikatür ve şiir yarışmaları için verilen konuların tıpkı "Amasya Sokakları" konusunda yapılan fotoğraf yarışmasındaki gibi albümde belirtilmesi, yayınlanan eserlerin konuya uygunluğunu tartmakta yol gösterici olurdu sanıyorum.
Albümü yayınlayıp katılımcılara yollanmasını sağlayan Amasya Belediyesi yetkililerine teşekkür ederim. Bu prestij albümün her sayfası, onu gören kişide bir Amasya sevdası uyandıracaktır.
Buraya ancak birkaç dikey çalışılmış karikatürü aktarıyorum, diğer karikatürlerin çoğu içe taşan çerçevenin kısmi ablukası altında maalesef.
Fahri Eyican
Maya Bora
Satılmış Akın
Seray Kabasakal
 Yusuf Elbir.
Önümüzdeki yılın konusu "Amasyalı Strabon ve Coğrafya".
Bu vesileyle (kendim dahil) Strabon'u okuyanlar olsun dilerim.

Hiç yorum yok: