26.7.14

8. Uluslararası Zagreb Otomobil Karikatürleri Yarışması 2014 albümü

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de her yıl düzenlenen iki uluslararası karikatür yarışmasından, bu yıl "Eski/Antika Otomobiller" (OLDTIMERS) konusunda yapılan 8. Uluslararası Zagreb Otomobil Karikatürleri Yarışması 2014 albümü dün elime geçti. A4 (21x29.7 sm) boyutundaki albüm baştan sona renkli 64 sayfadan oluşuyor.
39 ülkeden 146 çizerin 250 eser yolladığı yarışmada, bilindiği gibi, Büyük Ödül'ü Hırvat çizer Roko Idzojtic kazanırken, on adet özel mansiyondan birine de Türkiye'den Musa Gümüş'ün çalışması değer bulunmuştu. Bir süredir sağ kolonda verdiğim bağlantısından, öbür kazananların yanı sıra, şu an sözünü ettiğim kağıda basılı albümün tamamını PDF olarak izlemek, dolayısıyla, elektronik olarak kaydetmek, hatta meraklıysanız kağıda yazdırmak mümkün. Türkiye'den katılan ve albümde birer karikatürleri yayınlanan diğer çizerler: Ahmet Ümit Akkoca, Erdoğan Başol, Lütfü Çakın, Osman Olcay Boyacı, Ethem Erhan Oğuztürk, Mehmet Zeber, Kemal Özyurt.
Albümle birlikte gelen yazıda yeni yarışma konusu da açıklanmış: "Direksiyonda / Otomobilde Aşk". Sürücü belgesi edinip de İstanbul şehir trafiğine bizzat çıktıktan sonra işi meraklılarına bırakmayı tercih ettiğimden benim bu konuda espri üretmem pek kolay gözükmüyor açıkçası. Fakat vakit bol: 1 Şubat ile 17 Nisan 2015 arası gönderilmesi isteniyor eserlerin. O zamana kadar elimdeki albümlerden bir iki türev espri çıkarırım artık; internetin görsellerini de unutmayayım!
İlk defa bu kadar erken haberim oluyor bu yarışmanın yeni konusundan: yoksa meslekî sırları ifşa etmekten afaroz mu eder beni çizgiciler? Onun için benden duymuş olmayın, yarışmanın genellikle değişmeyen şartnamesinin muhtemel ayrıntıları için bu yılkinin yukarıdaki bağlantısını tıklayıverin.

Hiç yorum yok: