3.1.14

5. Uluslararası Karikatür Yarışması Berlin 2014, Almanya

5. Uluslararası Karikatür Yarışması Berlin 2014, Almanya
Valeriu Kurtu (KURTUKUNST Gallery) ve LIMES Image Agency işbirliği ile,
Konusu: ELECTROMOBILE (Elektikli araba) ve BERLIN WALL (Berlin Duvarı)
Yarışmaya Katılım 4 Ocak'tan 15 Mart'a kadar doğrudan site üzerinden yapılacak. (2012 yılından üyeliği olan aynı kayıt ile giriş yapabilir. Olmayan yeni kayıt alması gereklidir.) http://www.limes-net.com/
-1912 yılında, içten yanmalı motorlu araçlardan çok daha fazla elektrikli araçlar vardı.
Elektrikli otomobiller 19. yüzyılın sonlarında ve 20. yüzyılın başlarında popülerdi, ta ki içten yanmalı motor teknolojisindeki gelişmelere kadar. Daha ucuz benzinli araçların seri üretimindeki gelişmeler elektrikli araçların kullanımında bir düşüşe yol açmıştır. Küresel petrol rezervlerinin azalması sebebiyle Elektrikli araç üretiminde bir rönesans oluştu. Avrupa Birliği Avrupa'daki tüm fosil yakıtla çalışan araçları 2050 yılına kadar yasaklama planlarını açıklayacak. Sınırlı ham petrol kaynakları ve iklim değişikliği düşünce değişikliğine zorluyor.
-9 Kasım 2014 tarihi Berlin Duvarı'nın yıkılışının 25. yıldönümüdür. Yıldönümü, yarışma için özel bir tema olarak, bu tarihsel olayı sunmak için bir fırsattır. Barışçıl devrimin tarihteki düşüşü ve güncel olaylar özgürlük için insan arzusunun sonsuz olduğunu göstermektedir.
Yarışmanın Ödülleri;
1.lik Ödülü: 1000 Euro + Altın Teke + Sertifika + Yarışması Kataloğu
2.lik Ödülü: 500 Euro + Gümüş Teke + Sertifika + Yarışması Kataloğu
3.lük Ödülü: 300 Euro + Bronz Teke + Sertifika + Yarışması Kataloğu
İzleyici Ödülü: 100 Euro + Sertifika + Yarışması Kataloğu ( Siteye giriş yapan herkes oylama hakkına sahiptir ve oylamalar sonucu bir yarışmacı da ödül alacaktır )
"BERLİN DUVARI" konulu bir çalışmaya özel ödül: 300 Euro + Teke + Sertifika + Yarışma Kataloğu (Berlin Duvarının yıkılışının 25. yıldönümü olması sebebi ile)
http://www.cartoonberlin.de/
Ayrıntılar: http://kozyurt.blogspot.com/2013/12/5-uluslararas-karikatur-yarsmas-berlin.html
http://caricaturque.blogspot.com/2013/12/5th-international-cartoon-competition.html.

Hiç yorum yok: