1.9.12

Bedri Rahmi Portre Karikatür Sergisi'ne katılım çağrısı

Sevgili Dostlar, Saygıdeğer Üstadlarım,
Coğrafya Öğretmeni olarak görev yaptığım Çorum Anadolu Lisesi, Kültür Edebiyat Kulübü'nün önceki yıllarda Edebiyat ve Görsel Sanatlar alanında ölümsüz eserler vermiş Sanatçılarımızı anma etkinliklerine "portre karikatürler" ile verdiğiniz destek için, Okulum, Öğretmen Arkadaşlarım ve öğrencilerim adına tekrar teşekkür ediyorum.
Çorum Anadolu Lisesi Kültür Edebiyat Kulübü, önümüzdeki öğretim yılında, Yazma, gravür, seramik, heykel, vitray, mozaik, hat, serigrafi, litografi gibi birçok alanda eserler veren Sanatçımız Bedri Rahmi Eyüboğlu'yu ölüm yıldönümü olan 21 Eylül tarihinde "yarattığı ölümsüz eserlerden örneklerle" anacaktır.
Bedri Rahmi, Türk Sanat ve Edebiyat tarihinin önemli üstadlarından olması yanında, "1942 yılında, CHP´nin yurtiçi gezileri programına katılarak Çorum'a ve oradan (ilçemiz) İskilip'e gelerek, İskilip'te iki hafta kalması; anılarında, İskilip gezisinin O'nun resim anlayışını etkilediğini ve değiştirdiğini, İskilip resimlerinde yoğun olarak halay çekenler, han avluları, çocuk emziren kadınlar, saz çalan aşıklar temalarını işlemeye başladığından söz etmesi" bizler için bu etkinliği daha da anlamlı kılıyor.
Anma Günü'nde açacağımız portre karikatür sergisine - eserleriniz ile - katkınızı bekliyor, desteğiniz için şimdiden teşekkür ediyoruz.
Portre karikatürlerini, e-mail yolu ile - 20 Eylül tarihine kadar - corumkulturedebiyat@gmail.com adresine gönderebilirsiniz.
Esenlik Dileklerimle...
Sönmez Yanardağ
Coğrafya Öğretmeni & Karikatür Sanatçısı
Çorum Anadolu Lisesi.
http://www.bedrirahmi.com/ .

Hiç yorum yok: