31.8.09

Kuşadası Belediyesi 1. Altın Çizgi Karikatür Yarışması 2009 sonuçlandı

KUŞADASI BELEDİYESİ
BASIN BÜLTENİ
KUŞADASI BELEDİYESİ’NİN ÖDÜLLÜ KARİKATÜR YARIŞMASI SONUÇLANDI - KUŞADASI BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “TURİZM VE EKONOMİ” KONULU VE ÖDÜLLÜ “1. ALTIN ÇİZGİ KARİKATÜR YARIŞMASI” SONUÇLANDI - JÜRİNİN YAPTIĞI DEĞERLENDİRME SONUCU YARIŞMADA MURAT GÖK, BİRİNCİLİĞİ KAZANDI
Kuşadası Belediyesi tarafından ulusal çapta düzenlenen ödüllü karikatür yarışması sona erdi. “Birinci Altın Çizgi Karikatür Yarışması”na, “Turizm ve ekonomi” konulu çalışmalarıyla profesyonel ve amatör 90 çizer 187 çalışmasıyla katıldı. Oldukça yüksek katılımın olduğu yarışmada birinciliği Murat Gök (Üstte) isimli karikatürist kazandı.
25 Ağustos’ta tamamlanan son başvurunun ardından karikatüristler Lütfü Çakın, Mustafa Yıldız, Ömer Çam, ressam Nuri Özkan, Kuşadası Belediyesi Meclis Üyesi ve turizmci Murat Saraç ile mizah yazarı Savaş Ünlü’nün yer aldığı seçici kurul, Kuşadası Belediyesi Encümen Salonu’nda toplantı yaptı. Jürinin son derece zorlandığı değerlendirmenin ardından Murat Gök’ün eseri birinciliğe, Muammer Bilen’in eseri ikinciliğe, Kenan Böğürcü’nün eseri ise üçüncülüğe layık görüldü. Yarışmada ayrıca 1. mansiyon ödülünü Yüksel Cengiz, 2. mansiyon ödülünü Ahmet Aykanat, üçüncü mansiyon ödülünü ise Sadık Pala elde etti. Saat kulesi karikatürcüler grubu özel ödülü ise genç çizerler Ekin Özeskici ve Nihan Engin Özyılmaz’a verildi.
Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, kültür ve sanat alanında belediye olarak yeni bir yapılanma süreci geçirdiklerini belirterek, bu süreçte Kuşadası Belediyesi’nin sanatın her alanında kendini hissettireceğini söyledi. Karikatür yarışmasına büyük önem verdiklerini ve geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini kaydeden Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, yarışmaya katılan ve dereceye giren tüm karikatüristleri kutladı. Başkan Altungün, yarışmada birinci olan eser sahibine 2 bin, ikinci olan eser sahibine bin 500 ve üçüncü olan eser sahibine ise bin TL para ödülü verileceğini de hatırlatarak, ödüllü yarışma sonunda finale kalan tüm karikatürlerin sergileneceğini ve karikatürlerden oluşan bir albüm yapılacağını açıkladı.




Hiç yorum yok: