19.3.09

Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla Portekiz'de karikatür sergisi

Hürriy@Riskte
Dünya Basın Özgürlüğü Günü (3 Mayıs) dolayısıyla FECO Portekiz ve Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International - Portugal) ortaklaşa bir karikatür sergisi düzenliyor. Başka etkinliklerin yanısıra, ifade ve konuşma hürriyetinin yüce değerini mizah yoluyla yansıtmayı hedefleyen bir karikatür sergisi açılacak.
Konu: “Hürriyet Riskte”. Her sanatçı İfade Hürriyeti kavramını kendince yorumlamakta serbesttir.
Tüm ülkelerden profesyonel veya amatör çizerler katılabilir.
Eserler daha önce yayınlanmış veya sergilenmiş olabilir, ancak sergiye orijinali gönderilmelidir. Her eserde sanatçı adı, adresi, tel no, e-mail adresi (name, address, telephone number, e-mail) belirtilmeli ve kısa biyografi (curriculum) eklenmelidir.
Sayı: En çok 3 eser (karikatür / portre karikatür / 1 sayfayı aşmamak koşuluyla – bant karikatür)
Teknik: Serbest (Dijital ürünler kabul edilir)
Eserde yazı varsa Portekizce olmalıdır.
Boyut: A4 (21 x 29,7 cm) veya A3 (29,7 x 42 cm).
Geleneksel posta yoluyla orijinal gönderme adresi: Feco Portugal – Associação de Cartoonistas, Rua do Alto Vieiro, 544, 2400-441 LEIRIA - PORTUGAL
veya internetten katılımda JPEG dosyası olarak 300 dpi çözünürlükte taranmış eser yollamak için e-mail adresi: presidente_dir@feco-portugal.org Ekli ayrı bir dosyada sanatçı adı, adresi, tel no, e-mail adresi (name, address, telephone number, e-mail) belirtilmeli ve kısa biyografi (curriculum) eklenmelidir.
Son katılma: 15 Nisan 2009.
Sergi ve albüm için aynı ya da ayrı ayrı eserler seçilebilir. Seçilenlere sergi albümü gönderilir.
Sergi 3 Mayıs’ta Lizbon’da “Casa do Artista”da açılacak, iki hafta açık kaldıktan sonra en çok sekiz ay boyunca başka merkezlerde tekrarlanacaktır. Bu sergilemeler sonrasında orijinal eserler sahiplerine geri yollanacaktır.

Hiç yorum yok: