19.10.08

İzmir Kuş Cenneti Kuş Karikatürleri Yarışması'nda son katılım 22 Ekim 2008


İZMİR KUŞ CENNETİNİ KORUMA VE GELİŞTİRME BİRLİĞİ 2. ULUSAL KARİKATÜR YARIŞMASI
2008 Yılı için konu "Kuş Karikatürleri" olarak seçilmiştir. Omar Turcios, Adolf Born, İsmail Gülgeç, Graham Licence, Gary Larson, Guillermo Mordillo gibi bir çok sanatçı, hayvanları başarıyla fakat çok farklı biçemlerle karikatürleştirmişlerdir. Yarışmamızda da , belli kuşların ve tercihen İzmir Kuş Cenneti konuklarından olan kuşların karikatürleri istenmektedir (Ünlü bir kişinin portre-karikatürü gibi).
Her bir yapıtta, o türün görsel kimliği, en önemli öğe olacaktır, davranış vb. özellikler, ayrıca işlenebilir. Mizah bir espriden çok, biçim bozma, stilizasyon ustalıklarından ve grafik buluşlardan beklenmektedir. En ileri illüstrasyon ve en yalın çizim teknikleri, hepsi kullanılabilir.
Cennetin kuşları hakkında, http://www.izmirkuscenneti.gov.tr/ sitesinden bilgi alınabileceği gibi, bilimsel adlarının yardımı ile diğer internet arama motorlarından da yararlanılabilir.
Ödüller:
Birincilik Ödülü : 1.500 YTL.
İkincilik Ödülü : 1.000 YTL.
Üçüncülük Ödülü : 750 YTL.
Üç Adet Mansiyon : 500'er YTL.
Katılım Koşulları:
1. Yarışma, ulusal ölçekte düzenlenmiş olup amatör, profesyonel tüm karikatürcülere açıktır.
2. Karikatürlerin çizim tekniği serbesttir. Orijinal yapıt tercih edilse de, bilgisayar çıktısı olarak da gönderilebilir; bu durumda "Islak imzalı" olacaktır. Kağıt boyu, dikey ya da yatay A3 (29,7 X 42 cm) olacak ve başka bir zemine yapıştırılmayacaktır.
3. Yarışmaya gönderilen karikatürler, ödül alsın ya da almasın, geri gönderilmeyecek ve saklanacaktır.
4. Gönderilecek karikatürler daha önce hiç bir ulusal veya uluslararası yarışmada ödül almamış olmalıdır; ancak yayımlanmış olabilir.
5. Yarışmacılar, karikatürleriyle birlikte,ekteki katılım formunu imzalayıp göndermelidirler.
6. Bir yarışmacı, en çok 5 adet karikatür gönderebilir.
7. Yapıtların en geç 22 Ekim 2008 tarihine kadar
İzmir Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme Birliği 2.Ulusal Karikatür Yarışması, Milli Kütüphane Cad. S.S.K. Rant Tesisleri C Blok No: 316 Konak-İZMİR
posta adresine hasar görmeyecek şekilde ulaşması, ya da elden teslimi gerekmektedir.
8. Jüri, 23 Ekim 2008 günü toplanacak, seçilen yapıtlar, iki gün içinde http://www.izmirkuscenneti.gov.tr/ sitesinde duyurulacak ve sonuçlar 31 Ekim tarihinde kesinleşecektir. Kazananlara önceden bildirim yapılacak, ödüller İzmir'de açılacak sergide törenle dağıtılacaktır.
9. Yarışmada ilk üç dereceye girenlerden İzmir dışında olanların törene geliş-gidiş ve 1 günlük otel konaklama giderleri İzmir Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme Birliği' ne ait olacaktır. Diğer harcamalar kendilerine aittir.
10. Katılımcılar, ödül alsın veya almasın karikatürlerinin her türlü kullanım haklarını İzmir Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme Birliği’ne devrederler ve bunu peşinen kabul etmiş sayılırlar. Yarışmaya gönderilen karikatürler, seçici kurulun belirlemesi sonucu bir albümde toplanacak, albüm tüm katılımcılara gönderilecektir.
11. Çalışmalarını yarışmaya gönderen tüm katılımcılar, yukarıdaki koşulları kabul etmiş sayılırlar. Sanatçılarımıza başarılar dileriz.
2008 YILI SEÇİCİ KURUL ÜYELERİ
Prof. Dr. Mustafa Kemal YALINKILIÇ - Doğa koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü
Prof. Dr. Gören BULUT - Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı
Nurgül UÇAR - Birlik Başkanı
Halit ŞEKERCİ - Karikatürcü
Niyazi YOLTAŞ - Karikatürcü
Eray ÖZBEK - Karikatürcü
Yakup KAMER - Ressam-Karikatürcü
Lütfü DAĞTAŞ - Gazeteci-Yazar
Ahmet AKGÜN - Birlik Müdürü.

Hiç yorum yok: