29.6.08

Yüzümüzü Denizlere Dönüyoruz Karikatür Yarışması

YÜZÜMÜZÜ DENİZLERE DÖNÜYORUZ ULUSLARARASI YAZ KAMPI KARİKATÜR YARIŞMASI
26 Ağustos – 2 Eylül tarihleri arasında SGDF (Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu) tarafından Sotes Tatil Köyü / DİKİLİ’de bu yıl 4. kez ve uluslararası nitelikte gerçekleştirilecek olan yaz kampının etkinlikleri kapsamında bir de karikatür yarışması düzenlenmiştir. Federasyon kampın ana temasını 40. yılında “68 Kuşağı” olarak belirlemiştir. Paneller, söyleşiler, film gösterimleri, sanat atölyeleri, spor yarışmaları, kısa film, öykü ve fotoğraf yarışmalarının yanı sıra düzenlenen karikatür yarışmasıyla amaç; çizerlerin ürünlerini ve deneyimlerini gençlerle paylaşmalarını sağlamak, gündelik tüketilip atılan yoz mizah anlayışına karşı eleştiren, sorgulayan diliyle insandan yana muhalif bir işlevi olan karikatür sanatının gençlerce daha iyi tanınmasına, bu alanda düşünce ve tartışmalar üretilmesine katkıda bulunmaktır…
1- Yarışma hiçbir ayrım olmaksızın herkese açıktır.
2- Yarışmanın konusu “2008 TAKSİM 1 Mayıs’ı” olarak belirlenmiştir.
3- Gönderilecek karikatürlerde her türlü teknik kullanılabilir.
4- Gönderilecek karikatürler orijinal olmalı (ıslak imzalı olması koşuluyla dijital çıktılar da kabul edilir) ve daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış olmalıdır.
5- Katılımcılar istedikleri sayıda eser gönderebilirler.
6- Gönderilecek karikatürler en fazla A3 (29,7 x 42 cm) boyutunda olmalıdır.
7- Karikatürlerin arkasına sanatçının adı, soyadı, adresi, telefon numarası, e-posta adresi ve -18 yaşından küçük katılımcılar için- yaşı yazılmalıdır.
8- Çizerler karikatürleriyle birlikte kısa özgeçmişlerini de gönderilmelidirler.
9- Yarışmanın sergisi 26 Ağustos - 2 Eylül 2008 tarihlerinde kamp alanında gerçekleştirilecektir. Ödül kazananlar da aynı gün kamp açılışında açıklanacaktır.
10- Yarışmada derece alan karikatürler Sanat ve Hayat dergisinde yayınlanacaktır.
11- Değerlendirme sonucunda 3 karikatüriste ödül olarak Kadıköy BEKSAV’da karma karikatür sergisi açma olanağı, kitap ve dergi setleri, plaket; ayrıca 18 yaşından küçük 5 çizere de ödül verilecektir. Birinciye dijital fotoğraf makinası olmak üzere diğer dereceye girenlere boya/rapido takımı, kitap ve dergi setleri ödül olarak verilecektir.
12- Eserler 18 Ağustos 2008 Pazartesi günü akşamına kadar CAFERAĞA MAH. DAMGA SOK. NO:17 KAT:2 KADIKÖY İSTANBUL adresine elden ya da posta/kargo yoluyla ulaştırılmalıdır.
13- Değerlendirme kurulu; karikatür sanatçıları Aşkın Ayrancıoğlu, Seyit Saatçi ve Kamil Yavuz’dan oluşmaktadır.
14- Yarışmaya katılan karikatürler, düzenleyen kurumun arşivinde kalacak afiş, takvim, broşür, dergi, gazete vb. organlarda yayımlanabilecektir. Bunun karşılığında eseri yayımlanan sanatçıya o yayından ücretsiz gönderilecektir.
15- Yarışmaya katılan karikatüristler yukarıdaki koşulları kabul etmiş sayılırlar.
Not: Yarışmaya posta ya da kargoyla gönderilen zarfların adres kısmına şöyle yazılması gerekiyor:
Yüzümüzü denizlere dönüyoruz-karikatür
Caferağa mah. Damga sokak
No:17 kat:2 KADIKÖY İSTANBUL
Yarışmaya katılarak kampımızı daha güzel ve anlamlı kılacak çizerlerimize teşekkürler, başarılar…

Hiç yorum yok: