22.4.08

Uluslararası Ken Sprague Siyasi Karikatür Yarışması

Uluslararası Ken Sprague Siyasi Karikatür Yarışması - İngiltere
Konu: Siperler / Bentler 2008: Doğal çevreyi tehdit eden iklim değişikliği ve benzeri tehlikeler.
Eserler orijinal olarak veya elektronik yoldan (iyi çözünürlükte) aşağıdaki adrese ulaştırılmalıdır. Her eser sanatçı tarafından imzalanmalı, adres ve iletişim bilgilerini taşımalıdır. Ödüle aday olarak ve sergi için seçilen finalist eser sahipleri haberdar edilecek ve kendilerine onur diploması gönderileektir.
Yazılı karikatürlerde İngilizce olmayan yazı metni eğer mümkünse İngilizce çevirisi ile yollanmalı, ayrıca karikatür evrensel olarak anlaşılması güç özel bir durum ya da olayı işliyorsa bu durum ya da olay kısaca anlatılmalıdır.
Ödüller: 500, 300, 200 Sterlin.
Sonuçlar 1 Temmuz 2008 tarihinde açıklanacak, kazanan eserler Morning Star gazetesi ve başka yayınlarda basılacak, Londra’daki sergi sonrası tüm katılmış olan eserler (sanatçı tarafından aksi belirtilmediyse) satışa sunulacak ve satış olursa tutarı belli yasal kesinti ve masraflar düşülerek sanatçıya ödenecektir. İlk 10 eser yarışma sitesinde 12 ay süreyle yayında tutulacak, daha sonra da istendiğinde ulaşılacak şekilde arşiv kısmına alınacaktır. Yarışma sonunda eser sahipleri daima belirtilerek yapılacak yayınlardan doğacak telif hakları kendilerine kesinlikle ödenecektir.
Son teslim: 1 Haziran 2008
Yarışma adresi (Orijinal eser veya elektronik formda katılım):
Ken Sprague Fund Cartoon Competition 2008, 11 Dorset Road, Ealing, London W5 4HU, United Kingdom

Hiç yorum yok: