16.2.08

DDT 2008 Bienali sonuçlandı - Küba

Uluslararası dedete 2008 bienali sonuçlandı - Küba
Bilindiği gibi, Birincilik Ödülü'nü kazanan yapıtın Muhsin Omurca'nın 1997 Aydın Doğan Karikatür Yarışması'nda Onur Mansiyonu kazanan karikatürüne benzerliği sözkonusuydu.
Yarışma konusunda duyuruların yer aldığı gençlik dergisinde yayınlanan sonuçlara göre jüri Büyük Ödül'ün Azerbaycan'dan katılan karikatürcü Seyran Caferli'nin çalışmasına verilmesini kararlaştırdı. İranlı çizerler Mahmood Nazari ile Mohammad Amin Aghaei sırasıyla Birincilik ve İkincilik ödüllerine değer görülürken, Üçüncülük Ödülü Kolombiya'dan katılan Orlando Cuellar'ın oldu. Bilim Teknoloji ve Çevre Bakanlığı'nca (CITMA) konulan ödüllere ise Brezilya'dan katılan Alexandre Franco ile Kübalı çizer Leriam Jimenez Echevarria'nın karikatürleri değer bulundu.
Öte yandan DDT 2008 bienali yöneticisi yaptığı bir açıklamayla yarışmaya gönderilen karikatürlerde aranan orijinallik kavramının figüratif ve biçimsel özgünlük olduğu görüşünü belirterek yarışma jürisinin profesyonellik ve saydamlık niteliğini vurgulamak amacıyla Mahmood Nazari'ye verilen ödülün geri çekilmesini kararlaştırdığını ifade etmiştir: http://www.irancartoon.com/2005/best/dedete.htm
----------------
Özgün haber:
Premios de la Bienal Internacional del dedete 2008
El jurado de esta Bienal decidió otorgar el Gran Premio a Seyran Caferli de Azerbaijan, el primer y segundo lugar quedaron en manos de los iraníes Mahmood Nazari y Mohammad Amin Aghaei respectivamente y el tercer lugar fue para el colombiano Orlando Cuellar. Los premios que concede el Ministerio de Ciencia Tecnología y Medio Ambiente (CITMA) fueron para el brasileño Alexandre Franco y para el cubano Leriam Jiménez Echevarría.
14 de febrero de 2008 12:04:58 GMT

KAZANANLAR

Seyran Caferli - Azerbaycan

Mahmood Nazari - İran

Mohammad Amin Aghaei - İran

Orlando Cuellar - Kolombiya

Alexandre Franco - Brezilya

Leriam Jimenez Echevarria - Küba

Hiç yorum yok: